Οι Τούρκοι "απειλούν" τη Μόσχα: Το drone Aksungur θα εκμηδενίσει τα ρωσικά άρματα μάχης T-90 & T-14



Απειλούν τα καλύτερα ρωσικά άρματα μάχης με καταστροφή

Με μπόλικη αλαζονεία και υπεροψία μετά τις επιτυχίες των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην Αρμενία, οι Τούρκοι πήραν... μεγάλη φόρα και απειλούν να καταστρέψουν και ρωσικά άρματα μάχης πιθανόν στην Α. Ουκρανία.

Η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε ότι οι δυνατότητες των Bayraktar TB2 και Anka-S τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων οπλισμένων με πυραύλους MAM-L, είναι μεγάλες αφού έχουν την δυνατότητα να καταστρέφουν τα ρωσικά άρματα μάχης T-90, ωστόσο, το Aksungur αποτελεί ακόμα πιο μεγάλη απειλή για τα ρωσικά θωρακισμένα οχήματα.

Κατά τους Τούρκους το συγκεκριμένο drone είναι ικανό να καταστρέψει μια ολόκληρη επιλαρχία ρωσικών αρμάτων μάχης, η οποία αποτελείται από άρματα T-72 και T-90, τα οποία διαθέτουν τη νέα ρωσική θωράκιση kontact -5.

«Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του πυραύλου MAM-L, που δημοσιεύτηκε από τη Rocketsan, έχουμε διείσδυση της κεφαλής του πυραύλου στη ρωσική θωράκιση, αφού αυτή μπορεί να διεισδύσει σε στόχους πάχους 700 mm (ομοιόμορφη ατσάλινη θωράκιση).

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πυργίσκοι των ρωσικών αρμάτων μάχης T-72, όπως και οι τύποι T-72 Ural, T-72A, T-72M και T-72M1, είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα πάχους 450 έως 560 mm.

Αυτό εξηγεί τις μεγάλες απώλειες των αρμενικών αρμάτων T-72 στη Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ", δηλώνουν οι Τούρκοι.

Η νέα έκδοση του T-72B παρέχει θωράκιση χάλυβα άνω των 900 mm, για να μην γίνει «εύκολος στόχος» των  σημερινών τουρκικών UAV BAYRAKTAR.

Το νέο τουρκικό UAV AKSUNGUR που παρουσιάσθηκε από την Turkish Aerospace Industries (TAI) στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020, όμως μπορεί να καταστρέψει με τους πυραύλους του, κάθε διαθέσιμη σημερινή ρωσική θωράκιση.

Η γκάμα των όπλων AKSUNGUR είναι προσαρμόσιμη, συμπεριλαμβανομένων των 12 πυραύλων MAM-L (250 kg), μιας βόμβας πολλαπλών χρήσεων 82 Mk βάρους 227 kg με κιτ πλοήγησης υψηλής ακρίβειας και ενός πυραύλου Κρουζ  μεγάλου βεληνεκούς τύπου SOM (βάρος κεφαλής 230 kg).

“Στη Συρία και στην επικράτεια του Ναγκόρνο, υπάρχουν πράγματι πολύ σοβαρές απώλειες στα ρωσικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα, ωστόσο, εάν τα τουρκικά αεροσκάφη μπορούν να καταστρέψουν τα άρματα μάχης T-90, τότε στο εγγύς μέλλον θα μπορούν να κάνουν το ίδιο και με το T-14 Armata, που θα αποκτήσει έναν πολύ σοβαρό εχθρό”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με άρθρο μας, ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής της Αρμενίας Χ. Αρζομανιάν σε συνέντευξή του σημείωσε ότι το 80% των απωλειών του στρατού του Αρτσάκ προέρχονται αποκλειστικά από τις ενέργειες των τουρκικών UAV.

“Η μαζική χρήση των UAV  που αφορά την αεροπορική υπεροχή και την πλήρη καταστολή των εχθρικών συστημάτων εναέριας άμυνας, έχει γίνει το πιο χαρακτηριστικό στυλ του τουρκικού στρατού στις μάχες σε Idlib, Λιβύη και τώρα το Ναγκόρνο”, δηλώνει ο ίδιος σε άρθρο του.

Η Ρωσία δεν διαθέτει όλα τα συστατικά των αεροπορικών δυνάμεων, με εναέρια οχήματα μεσαίου υψομέτρου τύπου Bayraktar, πόσο μάλλον για το AKSUNGUR . Η απουσία τους επηρέασε αρνητικά την όλη πορεία των εχθροπραξιών στο Idlib και την Λιβύη.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζελένσκυ συμφώνησε με τους Τούρκους για την αγορά τουρκικών εναερίων οχημάτων αυτού του τύπου, χωρίς να κρύψει ότι σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει ενάντια στους φιλορώσους του Ντονέσνκ,  σε μια πιθανή επίθεση στην Κριμαία.

"Το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα πρέπει να ανταποκριθεί επαρκώς σε όλες αυτές τις εξωτερικές απειλές. Έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε όχι για τον τελευταίο πόλεμο, αλλά για τον πόλεμο του μέλλοντος, ο οποίος έχει ήδη ξεσπάσει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ”, καταλήγει ο Χ. Αρζομανιάν σε ένα ανοικτό μήνυμα σε όλες τις χώρες που εχθρεύονται τους Τούρκους, ειδικά στην Α.Μεσόγειο.

Μήπως οι Τούρκοι ετοιμάζονται να προμηθεύσουν AKSUNGUR τους Ουκρανούς για να τους κτυπήσουν στο Ντονένσκ με σίγουρα αποτελέσματα;