Ρώσοι: Η Αμερική θα αφήσει την Ελλάδα να καταστρέψει την Τουρκία – Σοκ στην Άγκυρα



Ρώσοι: «Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί». Οι στρατηγοί του Πενταγώνου επαναλαμβάνουν αυτή τη φράση κάθε φορά που μιλούν για το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, το οποίο η Τουρκία αγόρασε από τη Ρωσία, γράφει το cetrasia.org.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα δεν είναι καν ότι η Άγκυρα έχει αποκτήσει ρωσικά όπλα. «Πολύ πιο επικίνδυνη είναι η ανυπακοή στον “βασιλιά” (σ.σ. ΗΠΑ), παρά τις πολλές εντολές» τονίζουν.

Ωστόσο, ακόμη και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθίσταται σαφές ότι η επιβολή κυρώσεων εναντίον των ατόμων που συμμετείχαν στη συμφωνία εξόρτησε ακόμη περισσότερο τον «σουλτάνο». Ούτε η Ουάσιγκτον ούτε η Άγκυρα φαίνονται πρόθυμες να προχωρήσουν σε περαιτέρω επιδείνωση.

Η έκδοση του Πενταγώνου του Real Clear Defense έκανε την υπόθεση ότι στο άμεσο μέλλον οι Τούρκοι θα «πληρώσουν ένα πολύ υψηλό τίμημα» για την αγορά του S-400, και οι Έλληνες θα τους τιμωρήσουν. Και οι Αμερικανοί θα υποστηρίξουν τότε “σας το είπαμε – μην συμμαχείτε με τους Ρώσους.

Το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί τη σύγκρουση για να προωθήσει το πρόγραμμα F-35, με το οποίο η Αθήνα φέρεται να αποκτήσει υπεροχή έναντι της ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Ρώσους, η αεροπορική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη θεωρείται πλέον από το Πεντάγωνο ως υποψήφια για να αντικαταστήσει την τουρκική Ιντσιρλίκ, κύρια τοποθεσία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

Εν τω μεταξύ, η Αθήνα πιστεύει ότι ο πόλεμος με την Άγκυρα είναι περισσότερο πιθανός από ποτέ. «Αν κάποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα με την Τουρκία είναι ένας σκύλος που γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει, μπορεί να έχει δίκιο εν μέρει. Ωστόσο, μερικά βήματα δείχνουν ότι ο Σουλτάνος” προετοιμάζεται για μια θερμή αντιπαράθεση», γράφει το Hellenic News Break.