Ρωσία: Ο τουρκικός χάρτης του Ερντογάν που τσάντισε τον Πούτιν – Θα τον καταστρέψει

Ρωσία: Ο τουρκικός χάρτης του Ερντογάν που τσάντισε τον Πούτιν – Θα τον καταστρέψειΡωσία: «Τα παιχνίδια φιλίας με την Τουρκία είναι βαμμένα με ρωσικό αίμα», τονίζουν οι Ρωσοι, μετά την δημοσιοποίηση από την Άγκυρα χάρτη, σύμφωνα με τον οποία τμήματα της Ρωσίας εμφανίζονται τουρκικά.

Ο χάρτης απεικονίζει την έννοια «ένα έθνος – πέντε κράτη» με τα τουρκικά εκπαιδευτικά εγχειρίδια να κάνουν λόγο για χάρτη του «τουρκικού κόσμου».

Ο «Τουρκικός κόσμος», σύμφωνα με τους συγγραφείς του εγχειριδίου, περιλαμβάνει όχι μόνο την ίδια την Τουρκία αλλά και η Κριμαία εμφανίζεται ως τουρκική, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, η Μπασκίρια, η Γιακουτία, η Τούβα, το Ταταρστάν, το Αλτάι, η Καυκάσια, η Τσετσενία και άλλα εδάφη.

Αυτό το εγχειρίδιο διδάσκεται στα παιδιά στην Τουρκία, που θα βλέπουν πως ζουν Ρώσοι σε γηγενείς τουρκικές περιοχές, αναφέρει το rusonline.org.

Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πολλές φωνές στην Ρωσία που ζητούν από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να βάλει τέλος στην λυκοφιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πούτιν σε κάθε ευκαιρία πλέκει το εγκώμιο του Τούρκου προέδρου, αλλά όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί αντιλαμβάνονται πως του… ράβει το κοστούμι, ειδικά αν μπλεχτεί στα εσωτερικά της Ρωσίας.