Τουρκικά ΜΜΕ: "Κίνηση από την Ελλάδα που θα προκαλέσει πόλεμο"



Τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως «casus belli» την εγκατάσταση από την ελληνική Αεροπορία στην Σκύρο βάσης των ισραηλινών drones Heron, που απόκτησε πρόσφατα η Ελλάδα.

Με τίτλο «Επίσημα το είπαν… Κίνηση από την Ελλάδα που θα προκαλέσει πόλεμο», δημοσίευμα της εφημερίδας Γενί Ακιτ, υποστηρίζει πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να στήσει βάση UAV στο μέσο του Αιγαίου, επιμένοντας στην στρατικοποίηση των νησιών και διευρύνοντάς τη συνεργασία της με το Ισραήλ. Όλα αυτά βέβαια, «παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα που αποφάσισε να αγοράσει μαχητικά Ραφάλ από τη Γαλλία, ζήτησε επίσης και F-35 από τις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι η Τουρκία ιδιαίτερα σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τα ένοπλα ΜΕΑ άλλαξε τη μοίρα του πολέμου, προκάλεσε κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη θάλασσα του Αιγαίου» αναφέρει η Γενί Ακίτ, κάνοντας αναφορά -μεταξύ άλλων- και στην εγκατάσταση των Heron στο νησί της Σκύρου.

«Τα ελληνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν πως μετά από το άνοιγμα νέων οριζόντων από τα Bayraktar TB2, η κυβέρνηση της Αθήνας θα αγοράσει ένοπλα νέα από το Ισραήλ και θα συστήσει βάση για drone στο νησί Σκύρος» γράφει.