Με σχέδιο εσωτερικής ανωμαλίας απειλεί ευθέως ο Ερντογάν την Γαλλία - ΜΙΤ και Γκρίζοι Λύκοι θα το εκτελέσουν



Εκβιασμός Ερντογάν για "συνεργάσιμους" ηγέτες σε Γαλλία και ΕΕ προκαλεί σοκ
Εκβιασμοί, παλικαρισμοί και κυρίως απειλές προς άπαντες συνιστά εδώ και μεγάλο διάστημα η ασκούμενη τουρκική εξωτερική πολιτική χωρίς όμως να "ξυπνάει" κανένας ηγέτης της ΕΕ πλην του Γάλλου προέδρου, του Αυστριακού και του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στόχος είναι τώρα η Γαλλία των πολλών εκατομμυρίων μουσουλμάνων τους οποίους φιλοδοξεί να προσεταιριστεί η Άγκυρα για να εκβιάσει το Παρίσι, αλλά και κάθε νέα γαλλική κυβέρνηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε μπροστά από την Αγία Σοφία ότι τα “κόκκινα γιλέκα” (gilets rouges) θα μπορούσαν να αποτελέσουν νέα απειλή στη Γαλλία εάν ο Γάλλος ομόλογός του, Εμμανουέλ Μακρόν, παραμείνει στην εξουσία.

Η απροκάλυπτη απειλή του μπορεί να εκληφθεί ως προειδοποίηση για την ανάπτυξη τζιχαντιστών στο γαλλικό έδαφος, για την πρόκληση εσωτερικής ανωμαλίας και χάους.  

Οι εκτελεστές αυτού του τουρκικού σχεδίου θα είναι φυσικά οι Γκρίζοι Λύκοι και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ).

Αν και ο Ερντογάν δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φύση των “κόκκινων γιλέκων” τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Γαλλία, πολλοί πιστεύουν ότι ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του σκέφτονται τη χρήση “αντιπροσώπων τους” για να προκαλέσουν προβλήματα στους Γάλλους, αναφέρει ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

Κατά την τελευταία δεκαετία, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μετατραπεί σε υπέρμαχο της εξάπλωσης του ακραίου ισλαμικού εξτρεμισμού μέσω των δραστηριοτήτων του σε όλο τον κόσμο, ενώ αναζητά νέες μεθόδους για να επηρεάσει την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ήδη αποστείλει εκπαιδευμένους τζιχαντιστές για να πολεμήσουν σε Συρία, Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν, ενώ 100 από αυτούς ετοιμάζονται για το Κασμίρ.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν κατηγορείται από τη διεθνή κοινότητα ότι χρησιμοποιεί τζιχαντιστές για να προωθήσει την πολιτική ατζέντα του σε μια ευρύτερη περιοχή, προωθώντας την ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη, και ειδικά στην Γαλλία, τονίζει ο Μποζκούρτ.

Δεν δίστασε να προβάλει τον εαυτό του ως μοναδικό προστάτη του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη ως μέσο ασκήσεως της εξωτερικής πολιτικής και έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη τόσο των κυβερνητικών όσο και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, για την προώθηση της πολιτικής ατζέντας της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Alaattin Çakıcı, διαβόητος ηγέτης της τουρκικής μαφίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί με πολλαπλές κατηγορίες που περιλάμβαναν από οργανωμένο έγκλημα έως το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, απελευθερώθηκε από τη φυλακή χάρη σε κυβερνητική αμνηστία και τώρα έγινε μέλος της de-facto κυβέρνησης συνασπισμού στην Τουρκία που εμπεριέχει  ακροδεξιά στοιχεία και νεο-εθνικιστές.

"Ο Τούρκος μαφιόζος έχει σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους (Ülkü Ocakları, όπως είναι γνωστά στα Τούρκικα) και οι μυστικές του αποστολές στο εξωτερικό υποδηλώνουν ότι ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του θέλουν να θέσουν σε λειτουργία μια γνωστή μηχανή εγκλήματος και μια εκστρατεία εκφοβισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό", τονίζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Ο Ερντογάν απείλησε τη Γαλλία με τα κόκκινα γιλέκα μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Αγία Σοφία. Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας κορυφώθηκαν καθώς η Γαλλία κινήθηκε για να καταπολεμήσει τον ισλαμικό εξτρεμισμό μετά από αρκετές επιθέσεις στο έδαφος της.

«Ο Μακρόν  είναι πρόβλημα για τη Γαλλία. Με τον Μακρόν η Γαλλία περνά μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Ελπίζω ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί από τον Γάλλο πρόεδρο το συντομότερο δυνατό », δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Αγία Σοφία στις 4 Δεκεμβρίου.

Η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί τον περασμένο Ιούλιο, πυροδοτώντας μια συζήτηση για την αποκατάσταση του χαλιφάτου στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν απαιτεί την εκδίωξη του Γάλλου προέδρου, «διαφορετικά οι Γάλλοι δεν θα μπορέσουν να απαλλαγούν από τα κίτρινα γιλέκα», αναφερόμενος στο κίνημα διαμαρτυρίας που ξέσπασε στη Γαλλία το 2018.
«Τα κίτρινα γιλέκα θα μπορούσαν αργότερα να μετατραπούν σε “κόκκινα γιλέκα”. [Η Γαλλία] αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα », τόνισε ο Ερντογάν.

Σε τριμερή διάσκεψη κορυφής τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι προειδοποίησε τους ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου για ένα πιθανό «κύμα τζιχαντιστών» στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για το πώς ο Ερντογάν εμπλέκει την ισλαμιστική τρομοκρατία στα σχέδιά του, σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ομοίως, ο Cem Özdemir, πρώην ηγέτης των Πρασίνων και ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς τουρκικής καταγωγής της Γερμανίας, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι προωθεί την ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη.

"Πρέπει να ληφθούν μέτρα εναντίον όλων αυτών των υποκινητών που συνεχίζουν να τροφοδοτούν τον ισλαμικό εξτρεμισμό για τους δικούς τους σκοπούς, με κίνητρα τα φτηνά συμφέροντα", δήλωσε σε γερμανικό δίκτυο ο ίδιος τον Οκτώβριο.

Ο Ερντογάν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα την ΕΕ ότι θα “απελευθερώσει” άτομα που πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους  και θα τους στείλει πίσω στις χώρες καταγωγής τους εάν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν να πιέζουν την Τουρκία με κυρώσεις.

Η Nordic Monitor δημοσίευσε στο παρελθόν την τελευταία έκθεση της Ομάδας Αναλυτικής Υποστήριξης και Κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αποκαλύπτει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός κόμβος διέλευσης για ξένους τρομοκράτες και τζιχαντιστές και ένα ασφαλές καταφύγιο για ομάδες που σχετίζονται με το ISIS σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς και για γυναίκες που ξεφεύγουν από στρατόπεδα στη Συρία.

Η ουσία όμως παραμένει, οι Ευρωπαίοι απειλούνται κατάμουτρα από έναν Τούρκο πρόεδρο που τους απειλεί με χάος και τον θάνατο πολλών αθώων, και αυτοί σκέπτονται με πολύ περίσκεψη για το εάν θα επιβάλουν κυρώσεις.

Αν η ΕΕ δεν ξυπνήσει έγκαιρα, το πρόβλημα του ακραίου ισλαμικού εξτρεμισμού θα κυριαρχήσει στην γηραιά ήπειρο τα επόμενα χρόνια με τρομερές συνέπειες όμως για όλους.