Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί Ελλάδα & ΗΠΑ: "Θα μάθουμε τους Αμερικάνους να κολυμπούν στο Αιγαίο"



Θέλει να διώξουν τους Αμερικανούς από την Τουρκία

Στόχος είναι να αποτραπεί η στρατιωτική βάση που επιδιώκουν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και η απομάκρυνση στρατιωτών των ΗΠΑ από την Τουρκία.

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Mesut Hakki Casin, απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ με κλείσιμο βάσης, λέει ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να προστατεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα που αναπτύσσονται στη χώρα, ορκίζεται να εισβάλει στην Ελλάδα για να κυνηγήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα μακριά από εκεί, εμποδίζοντας την πρόσβαση του αμερικανικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

"Μπορούμε να κλείσουμε τις στρατιωτικές βάσεις μας στους Αμερικανούς στρατιώτες ας πάρουμε οι υπα τα ραντάρ του ΝΑΤΟ σε παρένθεση μακριά ούτως η άλλως αυτά δν δούλεψαν ποτέ για εμάς και την την βάση του ιντσιρλικ . Το ιντσιρλικ δεν έχει τη σημασία που είχε στον ψυχρό πόλεμο γιατί θα πρέπει να προστατέψουμε τους Αμερικανούς στο ιντσ την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν πάρει τους πατριοτ μακριά απτή Τουρκία. 

Ούτως ή άλλως έχουν μειώσει την στρατιωτική παρουσία τους εκεί. Οι ΗΠΑ έχουν βάσεις στην Ρουμανία και την Βουλγαρία όπως αναφέρει παλαιότερα η Κοντολίζα Ράι αυτές οι χώρες είναι οι καλύτεροι μας φίλοι. Αλλά πώς θ περνάνε τα αμερικανικά πλοία αλλά όταν η Τουρκία κλείσει τα στενά του Μαρμαρά. Σχετικά με την Ελλάδα, με την αεράμυνα που οι ΗΠΑ ανέπτυξαν εκεί, στην Κρήτη, δεν είναι εφικτό να ελέγξουν την περιοχή."

Συνεχίζοντας αναφορά έκανε και σχετικά με την Αλεξανδρούπολη όπου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν αεροναυτικη βάση στη συνέχεια απειλεί με εισβολή στην περιοχή για να δείξει στους Αμερικανούς όπως χαρακτηριστικά τονίζει "πώς να κολυμπούν στο Αιγαίο πέλαγος."


ΠΗΓΗ