Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ετοιμάζει πολυεθνικό αντιτουρκικό τείχος στη Μεσόγειο (βίντεο)Σπέρνει τον πανικό στους Τούρκους

Η Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 10 που βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου, ΗΑΕ και Κύπρου φαίνεται ότι είναι η κορυφή όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, με τελικό στόχο την δημιουργία αντιτουρκικού τείχους στην Μεσόγειο, σύμφωνα με το enikos.gr

Πρόσφατα, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κύπρος συμφώνησαν σε τετραμερή συντονισμένη παρουσία στην Αν. Μεσόγειο. Η Ελληνική πλευρά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω πρωτοβουλία. Την διατηρούν διαρκώς στο προσκήνιο και πρωτοστάτησαν στην επίτευξη συμφωνίας, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη με την άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 20» τον Σεπτέμβριο 2020, απ’ όπου και οι εικόνες στο σχετικό βίντεο, οπότε 4 ελληνικά F-16 μεταστάθμευσαν στο αεροδρόμιο ενώ συμμετείχαν συνολικά 8 μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο, σπέρνοντας πανικό στους Τούρκους.

Στο ανωτέρω πλαίσιο και σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω των μέτρων πρόληψης της πανδημίας), στις οποίες οι αρμόδιοι επιτελικοί φορείς των 4 χωρών θέτουν προς συζήτηση θέματα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και επέκτασης της συνεργασίας και με άλλα κράτη, για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.