Μην το πράξετε κ. Παναγιωτόπουλε - Σκεφθείτε το καλά

Με αφορμή το δελτίο τύπου του ΠΑΣΥΣΕΚ (ΕΔΩ) στο οποίο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε αίτημα του, για κάποιες διευκολύνσεις στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατες ή δυσίατες παθήσεις ότι: “Η δυνατότητα παραμονής στην ενεργό υπηρεσία μονίμων στελεχών με ανίατα νοσήματα πρόκειται να καταργηθεί με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία” θέλω να παρακαλέσω, τον Υπουργό να διαβάσει, την παρακάτω αληθινή ιστορία:

Ήμουν 32 ετών Αρχισμηνίας, πρόσφατα παντρεμένος με ένα μωρό μόλις τριών μηνών στην νέα οικογένεια μου, ο μήνας ήταν Δεκέμβριος περίπου όπως τώρα και ετοιμαζόμασταν να περάσουμε για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα, με το δώρο που μας είχε χαρίσει ο Θεός, σε μένα και την σύζυγο μου, τον νεογέννητο γιο μας.

Δυστυχώς όμως η ζωή μας επιφύλαξε άλλες εκπλήξεις, έτσι ένα βράδυ άρχισαν ραγδαία τα προβλήματα υγείας μου, ο Ιατρός της Μονάδας που υπηρετούσα, με έστειλε εσπευσμένα στο 251 ΓΝΑ και εκεί διαπιστώθηκε, ότι έπασχα απο υψηλής κακοήθειας όγκο, ο οποίος είχε μεγαλώσει αρκετά,  με επικίνδυνα προβλήματα σε ζωτικά μου όργανα.

Τότε άρχισε για εμένα και την οικογένεια μου, ο μεγάλος πόλεμος για να μπορέσω να νικήσω τον εχθρό που βρίσκονταν μέσα στο σώμα μου, τα σχήματα με τις χημειοθεραπείες αρκετά ισχυρά οι παρενέργειες αφόρητες, οι μετέπειτα ακτινοβολίες και αυτές επώδυνες, η ψυχολογία μου στο μηδέν, οι δικοί μου άνθρωποι σαστισμένοι και αυτοί από το σοκ, προσπαθούσαν όμως να μου δώσουν δύναμη και κουράγιο.

Ευτυχώς, με την βοήθεια του Θεού, καθώς και του στρατιωτικού ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού της ογκολογικής - αιματολογικής κλινικής του 251 ΓΝΑ, όλα πήγαν καλά κέρδισα την μάχη και σήμερα μπορώ και επικοινωνώ μαζί σας.

Φανταστείτε λοιπόν κ. Υπουργέ, την εποχή εκείνη να ίσχυε ο Νόμος που θέλετε να φέρετε, και η Πολεμική Αεροπορία να μου έλεγε έχεις ανίατο νόσημα, γι' αυτό σε απολύουμε, σκεφθείτε το ολέθριο αποτέλεσμα που θα είχε για εμένα, εκείνη την εποχή και πως θα επηρέαζε αρνητικά την συνέχεια της πορεία μου.

Θα μπορούσα να σας είχα περιγράψει, παρόμοια θέματα με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με διάφορα σοβαρά προβλήματα υγείας εκατοντάδες, όπως τα έζησα μπαινοβγαίνοντας στο νοσοκομείο επί ένα χρόνο, αλλά το θεωρώ περιττό, ελπίζω να καταλάβατε το νόημα της παρέμβασης μου.

Σας παρακαλώ από τα βάθη της ψυχής μου κ. Παναγιωτόπουλε πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα αυτό να το σκεφθείτε καλά...

Με τιμή προς το πρόσωπο σας

Σγος ε.α. Αθανάσιος Περράκης