Ακάρ: ¨Η Γαλλία εμπλέκεται σε δουλειές που ξεπερνάνε το μπόι και την ισχύ της¨Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν γνώμη για τους S-400, αποδεχόμενοι τον όρο που έχουν θέσει οι ΗΠΑ για την κατάργηση των κυρώσεων και πρόσθεσε πως οι πύραυλοι αγοράστηκαν για να χρησιμοποιηθούν.

Ο Ακάρ ανέφερε : “Η Τουρκία δεν είναι χώρα που λέει ¨Ναι¨  σε ότι της λένε. Το θέμα της αεράμυνας της Τουρκίας υπάρχει από το 1982. Και τερματίστηκε με τους S-400. Μπήκαν τα κριτήρια και έγινε η αγορά. Η Ελλάδα διαθέτει s-300. 

Ζητάμε από τις ΗΠΑ να είναι αντικειμενικές. Ευχή μας είναι οι Αμερικανοί σύμμαχοί μας να αλλάξουν γνώμη για αυτή την ακατάλληλη απόφαση. Τους s-400 τους πήραμε για να τους χρησιμοποιήσουμε και δεν τίθεται θέμα πώλησης τους. 

Φίλοι μας απέκτησαν ήδη Την ειδικότητα καθώς εκπαιδεύτηκαν. Μόνοι μας θα τους χρησιμοποιούμε. Η διοίκηση και οι εντολές τους θα είναι υπό τον έλεγχο μας. ”

Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ”

Ο ακάρ μίλησε επίσης για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη. Άσκησε σκληρή κριτική προς την Γαλλία και την Ελλάδα. Είπε : “Η Τουρκία στην Λιβύη δεν έκανε τίποτε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. 

Η Γαλλία για να σκεπάσει το έγκλημα της εκεί έστησε την επιχείρηση Ειρήνη. Η Γαλλία ασχολείται με την Τουρκία και εισέρχεται σε δουλειές που ξεπερνάνε το μπόι και την ισχύ της. Αλλά ο γαλλικός λαός το βλέπει αυτό. 

Έκανε συμφωνία με την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Με αυτή τη συμφωνία έχασαν και ο λαός της Ελλάδας και ο λαός της Αιγύπτου. Πηγαίνουμε σε συνομιλίες στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ και οι Έλληνες γείτονές μας δεν έρχονται. Καθώς η Ελληνική πλευρά συνελήφθη επ αυτοφώρω, προσπαθεί να περιπλέξει την κατάσταση. Η συνθήκη της Λοζάνης και των Παρισίων λέει πως θα αποστρατιωτικοποιήσεις 23 νησιά”. Εσείς τοποθετήσατε στρατό στα 16 εξ αυτών. Απαντήστε για αυτό”.

Milli Savunma Bakanı Akar: S-400’leri kullanmak için aldık, vazgeçmemiz söz konusu değil | Haberler.com Ekonomi