F-16: Φεύγει το πρώτο ελληνικό μαχητικό για τις ΗΠΑ – Θα γυρίσει Viper



F-16: Μέσα στο μήνα που διανύουμε αναμένεται να φύγει το πρώτο F16 για το Μέριλαντ των ΗΠΑ προκειμένου να αναβαθμιστεί σε Viper.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το ελληνικό F-16 θα πετάξει προς τις ΗΠΑ πιθανότατα με Αμερικανό πιλότο, θα πραγματοποιήσει ανεφοδιασμό στον αέρα και θα συνοδεύεται και από αμερικανικά μαχητικά.

Με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψει, με την όλη διαδικασία να προβλέπεται στη σχετική σύμβαση.

Την ίδια ώρα, ενημέρωση στους υπουργούς του έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, τονίζοντας πως έρχεται κρίση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε με τους υπουργούς του στο Μπεστέπε, «υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, βραχυπρόθεσμα ενδέχεται να προκύψουν σοβαρότερα προβλήματα με τις ΗΠΑ».

«Μην ονειρευτείτε, ο Μπάιντεν θα επιβάλει κυρώσεις S-400. Οι κυρώσεις δεν θα ακυρωθούν μόνο και μόνο επειδή ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί τη μεταρρύθμιση του εκδημοκρατισμού», αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μουράτ Λίτκιν.

«Λέγεται ότι ο Πομπέο, μέλος της ακροδεξιάς φατρίας “Κόμμα τσαγιού” ​​στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, θέλει να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ», σημειώνει ο Λίτκιν, με φόντο την πρόσφατη κόντρα του Αμερικανού ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομολογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο συνάντησης του ΝΑΤΟ.