Αμερικάνοι: Με F-35 και αναβαθμισμένα F-16 η Ελλάδα θα σβήσει την ΤουρκίαΑμερικάνοι: Η απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την τρέχουσα ισχύ των F-16 της, θα καταστήσει την χώρα προπύργιο της νότιας πλευράς του ΝΑΤΟ.

Αυτό υποστηρίζει το αμερικανικό Real Clear Defense το οποίο σημειώνει πως η Ελλάδα θα πάρει «τον ηγετικό ρόλος της Τουρκίας ως αεροπορική δύναμη του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα το συγκεκριμένο δημοσίευμα του Real Clear Defense αναπαράγεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το Doğu Akdeniz Politik.

Νωρίτερα, η Μόσχα αποκάλυψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τα F-35 και γιατί έχουν αποφασίσει (σ.σ. με τα σημερινά δεδομένα) να δώσουν τα στελθ μαχητικά στην Ελλάδα.

Η Μόσχα επικαλέστηκε ειδικούς του ΝΑΤΟ για να παρουσιάσει την αλήθεια αναφορικά με το πόσο ετοιμοπόλεμες είναι είναι οι εναέριες δυνάμεις της Ελλάδας και της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η Αθήνα έχει 207 ετοιμοπόλεμα μαχητικά αεροσκάφη ενώ η Άγκυρα 189. Επιπλέον, όπως σημειώνουν, οι Έλληνες θα λάβουν απαό τους Γάλλους υπερσύγχρονα Rafale ενώ και οι ΗΠΑ τελικά θα δώσουν τα “αόρατα” F-35 στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα πρέπει να καταστρέψει τους τουρκικούς S-400 για να υπερισχύσει στην αέρα, γράφει το Real Clear Defense.

Όπως σημειώνεται, το να δώσει η Ουάσιγκτον F-35 στην Αθήνα εξυπηρετεί τους σκοπούς της αφού αν οι τουρκικοί S-400 καταρρίψουν ένα ελληνικό F-35, τότε το Πεντάγωνο θα εξηγήσει την απώλεια του αόρατου αεροσκάφους ως αποτέλεσμα της ελλιπούς εκπαίδευσης των Ελλήνων πιλότων.

Αντίθετα αν οι Έλληνες πιλότοι καταστρέψουν τους τουρκικούς S-400 τότε αυτό θα αποτελέσει θρίαμβο των δυνατοτήτων των αμερικανικών F-35 σε βάρος των Ρώσων, χωρίς οι Αμερικανοί να έχουν… κοπιάσει ιδιαίτερα.