H φωτογραφία που δεν θέλουν να βλέπουν οι Τούρκοι



Φωτογραφία δίπλα σε ένα γερασμένο τουρκικό F-16

Ο Τούρκος επισμηναγός, άλλοτε φωτογραφίζονταν περήφανα δίπλα από ένα F-35 και τώρα αναγκάζεται να… προσαρμοστεί σε μία φωτογραφία δίπλα σε ένα γερασμένο τουρκικό F-16.

Οι Τούρκοι κάνουν προσπάθεια να αυξηθεί η δυνατότητα πτήσης των τουρκικών μαχητικών κατά 4.000 ώρες.

Τον Ιούλιο του 2020 παραδόθηκε το πρώτο εκσυγχρονισμένο στην Τουρκία που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τα γερασμένα F-16 της.

Να θυμίσουμε ότι σοκαριστικές ήταν για τους Τούρκους οι διαπιστώσεις έρευνας, αναφορικά με τo αξιόμαχο των τουρκικών F 16.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τούρκου δημοσιογράφου Tεμελ Σαγκίρογκλου, η Τουρκία διαθέτει 237 μαχητικά αεροσκάφη F-16, ηλικίας 33 ετών.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος στο turkishnews.com, το τελευταίο τουρκικό μαχητικό αγοράστηκε το 1987 και το 70% των F-16 της Τουρκίας έχει διάρκεια ζωής ακόμα 2 χρόνια, όταν και θα συμπληρώσει 35ετία υπηρεσίας (σ.σ. με προβλήματα παλαιότητας και ανταλλακτικών).

Μάλιστα όπως αναφέρει, ακόμα και σήμερα να έβρισκε τα χρήματα η Τουρκία να κατασκευάσει το πλήθος αεροσκαφών που σχεδιάζει, θα χρειαζόταν τουλάχιστον 5 χρόνια για να καταφέρει να αντικαταστήσει τα μαχητικά αεροπλάνα της και να εκπαιδεύσει τους νέους πιλότους.

Ο Σαγκίρογκλου κατηγορεί για την συγκεκριμένη κατάσταση την κυβέρνηση Ερντογάν, τονίζοντας ως στα 18 χρόνια της ηγεσίας του Τούρκου προέδρου δεν αγοράστηκε ούτε ένα αεροπλάνο.