Ραφή στολών των στελεχών του Στρατού Ξηράς από το 700 ΣΕ



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Παφίλης Θανάσης και Παπαναστάσης Νίκος με θέμα «Ραφή στολών των στελεχών του Στρατού Ξηράς από το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Για την κάλυψη των αναγκών των στελεχών σε βασικές και ευρείας χρήσης στολές (υπ’ αριθ 8, 8β, 8α), υφίσταται ήδη καθορισμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία, το 700 ΣΕ ράβει και χορηγεί τις εν λόγω στολές στα στελέχη που υποβάλλουν σχετικό αίτημα και προσκομίζουν την αναγκαία ποσότητα υφάσματος, που τουςχορηγείται περιοδικά από την Υπηρεσία. 

Ενδεικτικά, κατά την πενταετία 2015-2020, χορηγήθηκαν σε στελέχη 8.074 στολές διαφόρων τύπων, ενώ υφίσταται απόθεμα για κάλυψη επιπρόσθετων αναγκών.

Επιπλέον, λόγω της διακλαδικής λειτουργίας του 700 ΣΕ από το έτος 2017 και έπειτα, η παραγωγή του εργοστασίου αφορά κυρίως σε κοινά είδη ένδυσης – υπόδησης, ήτοι στολές ασκήσεων, τζάκετ και άρβυλα.

Τέλος, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εργοστασίου, έχει προβλεφθεί η πρόσληψη επτά (7) Επαγγελματιών Οπλιτών για το έτος 2021, οι οποίοι θα διαθέτουν σχετική ειδικότητα, προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες του εργοστασίου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ