Απάντηση Παναγιωτόπουλου για τα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού

 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Άμεση ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς βασική επιδίωξη και διαρκής μέριμνα της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία και μέσα από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ), είναι η δημιουργία σύγχρονων, ισχυρών και ευέλικτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ικανών να αποτελούν αξιόπιστη δύναμη αποτροπής και άμεσης αντίδρασης.

Αναφορικά με την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, με την απόκτηση νέων φρεγατών, και την διαμόρφωση της Δομής Δυνάμεων των ΕΔ επαναλαμβάνουμε ότι, δεν έχουν μέχρι σήμερα απορριφθεί εξοπλιστικά προγράμματα προμήθειας διαφόρων Οπλικών Συστημάτων ή Μέσων, από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι υφίστανται εγκεκριμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση αντίστοιχων εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, τα επιμέρους στοιχεία των οποίων, φέρουν διαβάθμιση ασφαλείας «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ» και συνεπώς δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω τηςπαρούσας διαδικασίας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ