Τουρκία: «Έλληνες στρατιώτες σε υπό κατάληψη νησιά»



Σε νέα εμπρηστικά δημοσιεύματα προχώρησε ο τουρκικός Τύπος  αναφορικά με τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφάνης και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος λέγοντας πως επισκέφθηκαν νησιά που θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα, αλλά οι Έλληνες τα έχουν καταλάβει, ενώ τονίζουν συνέχεια τη μικρή απόσταση που βρίσκονται αυτά από τις τουρκικές ακτές, υπονοώντας βέβαια πως θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν ή έτσι αναφέρουν τουλάχιστον τον αριθμό των οπλιτών που υπάρχουν στα νησιά, λέγοντας για παράδειγμα ότι στο Φαρμακονήσι υπάρχει φρουρά από 80 στρατιώτες.

Πιο συγκεκριμένα γράφει η τουρκική sozcu:  «Πρόκληση από την Ελλάδα-Ένοπλοι Έλληνες στρατιώτες στα νησιά μας που κατέλαβαν»…

Ο υφυπουργός Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής πέρασε την Πρωτοχρονιά στο νησί Φαρμακονήσι το οποίο σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης απαγορεύεται να είναι εξοπλισμένο αλλά 80 Έλληνες στρατιώτες βρίσκονται εκεί, και το οποίο βρίσκεται στα 2 μίλια απόσταση από το απαγορευμένο για εγκατάσταση Ντίντιμ.

Ο Στεφανής αναφέρεται πώς διανυκτέρευσε  στο νησί, ενώ παρακολούθησε από πύργο παρατήρησης την κινητικότητα στο Αιγαίο. Ο Στεφανής μπροστά από πύργο παρατήρησης στο Φαρμακονήσι και έχοντας την Τουρκία πίσω του, βγήκε φωτογραφία μαζί με στρατιώτες και την δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Κωνσταντίνος Φλώρος, στην τελευταία μέρα του χρόνου, επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται σε Κρήτη, Κάρπαθο, Καστελόριζο ( που βρίσκεται σε απόσταση 1,8 μιλίων από το Κας) και στο νησί Καλόλιμνος πού βρίσκεται στα δύο μόλις μίλια από τα νησιά Ίμια που είναι στα ανοιχτά της περιοχής Γκιουμουσλούκ του νόμου Μπόντρουμ.



ΠΗΓΗ