Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο: Μια γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση - Προσοχή σκληρές εικόνες



Το CNN μετέδωσε πως μια γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς πυροβολήθηκε στο στήθος στη διάρκεια των επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN μια γυναίκα έχει δεχθεί πυροβολισμό στο στήθος και είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκλήθηκαν μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο εμβληματικό κτήριο της Ουάσιγκτον.

Οι πηγές που μετέδωσαν την είδηση για τη γυναίκα που έχει δεχθεί τον πυροβολισμό, δεν μπόρεσαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό κι αν πρόκειται για υποστηρικτή του απερχόμενου προέδρου ή όχι.

Λίγη ώρα αργότερα, διέρρευσε στο διαδίκτυο βίντεο από τη γυναίκα λίγα μόνο δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό.


Η γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εισβολείς έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από την αίθουσα του Κογκρέσου.


Το Πεντάγωνο αρνήθηκε εμπλοκή της Εθνοφρουράς
Στην Ουάσιγκτον επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για γενικευμένη ένταση σε όλη την έκταση της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή, οι σκηνές μέσα στο Καπιτώλιο είναι δραματικές. Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ από το κτήριο, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για πυροβολισμούς. Παράλληλα, ένας από τους οπαδούς του απερχόμενου προέδρου κατάφερε να φτάσει μέχρι και το βήμα της κεντρικής αίθουσας όπου συνεδρίαζε το Κογκρέσο για να φωνάξει «ο Τραμπ νίκησε».

Με αυτή την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί, οι φορείς της Ουάσιγκτον ζήτησαν από το υπουργείο Άμυνας να γίνει επέμβαση της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ. Η Washington Post μετέδωσε, όμως, πως το Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στρατού στο Καπιτώλιο.


ΠΗΓΗ