Συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ναρκωτικά και όπλα



Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 50 και 48 ετών αντίστοιχα, για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά, εντός του προβλήτα Αργοσαρωνικού, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στελέχη της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που έφθασαν στο σημείο και είχαν λάβει ενημέρωση για περιστατικό διαπληκτισμού, εντόπισαν τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα έφερε τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά ενώ εξακολουθούσε να έχει τις αισθήσεις του.

Από σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε στους έτερους δύο μη τραυματισμένους άνδρες, στον μεν 48χρονο βρέθηκε ένα πακέτο τσιγάρα που περιείχε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, στον δε 50χρονο εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα στα πόδια του τέσσερα μαχαίρια (με μήκος λάμας 10, 14, 15 και 20 εκατοστά έκαστο). Στο σημείο του διαπληκτισμού βρέθηκαν ακόμη ένα κατσαβίδι με ίχνη αίματος συνολικού μήκους 13 εκατοστών, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδας και μήκος λάμας 10 εκατοστών το οποίο επίσης έφερε ίχνη αίματος καθώς και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με ίχνη αίματος που φορούσε ο 50χρονος.

Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε από τα παραπάνω στελέχη στην οικία όπου διαμένουν οι δύο ημεδαποί στο Κερατσίνι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

- Μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 8,3 γραμμαρίων,

- Μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 8,4 γραμμαρίων,

- Μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 8,3 γραμμαρίων