Παναγιωτόπουλος: Ξεκαθάρισε τη θέση του για τις κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ



Ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μιλώντας χθες στη Βουλή λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας επί του Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΘΑ υπό τον τίτλο «Έγκριση Σχεδίων Συμβάσεων στον τομέα της Άμυνας» λέγοντας τα παρακάτω:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μέσα στο θέμα που συζητήσαμε σήμερα, μετά την τοποθέτηση του αξιότιμου εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την αντιμετώπιση του Προσωπικού θα ήθελα να κάνω μόνο ένα σχόλιο. Αν μας διακατείχε κάποια διάθεση εκδικητικότητας ή δίωξης κάποιας Στρατιωτικής Ηγεσίας, το απλούστερο που θα είχαμε κάνει είναι να την αλλάξουμε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων μας, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, δεν το κάναμε όμως.

Συμπορευτήκαμε με την προηγούμενη Στρατιωτική Ηγεσία για ένα εξάμηνο και θα έλεγα με όρους αρκετά καλής συνεργασίας. Κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές και τις πραγματοποιήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή. Αλλά για έξι μήνες λειτουργήσαμε μαζί και νομίζω λειτουργήσαμε αρκετά καλά σε γενικές γραμμές, παραπάνω από έξι μήνες, από τον Ιούλιο μέχρι τον Ιανουάριο τέλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου του προηγούμενου έτους.

Επομένως μακριά από μας αυτά τα υπονοούμενα για διάθεση δίωξης ή εκδικητικότητας απέναντι στην οποιαδήποτε Στρατιωτική Ηγεσία. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον. Πραγματικά δεν δόθηκαν τέτοια δείγματα γραφής από την παρούσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.