Αμερικανικά τανκς και πυροβόλα μεταφέρθηκαν στη ΣυρίαΜια μεγάλη φάλαγγα οχημάτων του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εισήλθε στη βορειοανατολική Συρία το Σαββατοκύριακο, με προορισμό την αμερικανική στρατιωτική βάση στην επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ (ανατολική Συρία).
 
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (SANA), το οποίο επικαλείται τοπικές πηγές, ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έστειλε στρατιωτικές και υλικοτεχνικές ενισχύσεις στη βάση του στη Ντέιρ αλ Ζουρ, ανατολικά του Ευφράτη, εισερχόμενες στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από το συνοριακό πέρασμα Αλ Ουαλίντ, το οποίο ελέγχεται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η φάλαγγα αποτελούνταν από περίπου 30 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων νταλικών φορτωμένων με πυροβόλα και τανκς του αμερικανικού στρατού.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η φάλαγγα συνοδευόταν από ελικόπτερα και στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ.

Είναι πιθανό να πρόκειται για τη συνηθισμένη εναλλαγή αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Συρία που πραγματοποιείται κάθε λίγες εβδομάδες.

Οι Αμερικανοί εισέρχονται συνήθως από το γειτονικό Ιράκ και μεταφέρουν προμήθειες σε μια από τις βάσεις τους εντός της Συρίας.