ΓΕΕΦ: Βολές Μονάδων Τεθωρακισμένων-Δείτε το εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ



Στο πλαίσιο της εκπαιδεύσεως του προσωπικού των Μονάδων Τεθωρακισμένων, πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Ιαν 2021, διήμερο βολών στο Πεδίο Βολής Σιάς.

Κατά η διάρκεια του διημέρου εκτελέστηκαν βολές, ημέρα και νύχτα,  με πυροβόλα και πολυβόλα από Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης και Μεταφοράς Προσωπικού καθώς και με τον ατομικό και ομαδικό οπλισμό των πληρωμάτων που τα επανδρώνει.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρος του Β΄   Κύκλου εκπαιδεύσεως, της Εθνικής Φρουράς, κατά το οποίο δίδεται έμφαση στην ομαδική εκπαίδευση των μόνιμων στελεχών, των συμβασιούχων οπλιτών και των οπλιτών θητείας, υπό συνθήκες που προσομοιάζουν αυτές του Πεδίου Μάχης.

Το διήμερο βολών παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και το ηθικό του προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα συμμόρφωσης με τις πρόνοιες των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) του προσωπικού που συμμετείχε, από Νοσηλευτές της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Εθνικής Φρουράς.