Κομπίνα Ερντογάν με τους μισθούς των τζιχαντιστών στη Λιβύη – Μάλλον τους «έφαγε» τα λεφτά

Κομπίνα Ερντογάν με τους μισθούς των τζιχαντιστών στη Λιβύη – Μάλλον τους «έφαγε» τα λεφτάΟ Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποκάλυψε, μιλώντας στο Sky News Arabia, την κομπίνα του Ερντογάν με τους μισθούς των μισθοφόρων τζιχαντιστών που μετέφερε στη Λιβύη και γιατί είναι εξαγριωμένοι και διαμαρτύρονται μέσα στα στρατόπεδα απαιτώντας τα χρήματά τους [δείτε εδώ].

Στη Λιβύη, όπως υπολόγισε, πρέπει να βρίσκονται αυτή τη στιγμή 7.000 μισθοφόροι, στους οποίους είχαν υποσχεθεί μισθοί από 2.000 έως 3.000 δολάρια ανάλογα με τον βαθμό τους.

Οι αμοιβές αυτές συμφωνήθηκαν μέσω των οπλαρχηγών τους στη Συρία.

Η Τουρκία μονομερώς αποφάσισε να μειώσει κάθετα τους μισθούς των ανδρών.

Έτσι, σε εκείνους που είχε συμφωνηθεί μηνιαίος μισθός 2.000 δολάρια τον κατέβασε στα 300 δολάρια και στους άλλους που ήταν στα 3.000 δολάρια τους κατέβασε στα 500.

Ακόμα κι έτσι όμως, αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν στις οικογένειες των μισθοφόρων πίσω στη Συρία.

Οι φιλότουρκοι οπλαρχηγοί κρατάνε τα λεφτά και λέγεται ότι τα εμπορεύονται κερδοσκοπώντας με τις ισοτιμίες.

Έτσι, οι άνδρες που βρίσκονται στη Λιβύη κατέληξαν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες.

Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν σημείωσε ότι εάν οι μισθοφόροι τζιχαντιστές δεν πληρωθούν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στασιάσουν.

Για αυτό οι Λίβυοι πρέπει να τους γυρίσουν το συντομότερο δυνατό πίσω στη Συρία.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τους μισθούς να μην τους αποδίδει καθόλου η τουρκική κυβέρνηση, ίσως η ίδια να κερδοσκοπεί από τα χρήματα ή Τούρκοι στρατιωτικοί.

Να συμπληρώσουμε με τη σειρά μας ότι το πιθανότερο είναι η μισθοδοσία να μην προέρχεται από τουρκικά ταμεία αλλά καταριανά, οπότε οι μαφιόζοι του καθεστώτος Ερντογάν βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τους μισθούς των μισθοφόρων. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν «φάει» χρήματα που προορίζονταν για μισθοφορικά «αντάρτικα», το είχαν κάνει και επί Ομπάμα.