Προβληματίζονται οι Τούρκοι με την παρουσία των Ισραηλινών μαχητικών



Η συμφωνία  της Ελλάδας περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα αεροσκαφών M-346 (Lavi), τη συντήρηση αεροσκαφών Τ-6 (Efroni) καθώς και την παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Το M-346 αναμένεται να προσφέρει στους Έλληνες χειριστές πιλότους προχωρημένη εκπαίδευση, κατάλληλη για τα μαχητικά αεροσκάφη. Η αεροδυναμική σχεδίαση του M-346 εξασφαλίζει μεγάλη ικανότητα χειρισμών και ελέγχου σε μεγάλες γωνίες προσβολής, χρησιμοποιώντας συστήματα ελέγχου Fly-By-Wire.

Το ότι οι Τούρκοι φρίκαραν από την Παρουσία των Ισραηλινών ελαφρών Μαχητικών M-346 είναι δεδομένο ,αφού οι Ίκαροί μας θα μπορούν να εκπαιδεύονται με μαχητικά και όχι με απλά εκπαιδευτικά ακόμη και στο Αιγαίο!

Το να πετάνε 10 μαχητικά συνεχώς στους Ουρανούς  με Εκπαιδευόμενους Ικάρους δίνει  μια άλλη διάσταση …Που οι Τούρκοι σίγουρα δεν το περίμεναν! Ενώ ταυτόχρονα αποδεσμεύονται τα Ελληνικά  Τ-6 που μπορούν να χρησιμοποιηθούν &  για το κυνήγι των Τουρκικών UAV.

Η μετεξέλιξη αυτών των επιδιώξεων ήταν το M-346FT (Fighter Trainer), περιέγραφε ως δεύτερο μέλος της οικογένειας Master με ικανότητα μεταφοράς όπλων αέρος-αέρος (ΑΙΜ-9/ΑΙΜ-2000) και αέρος-εδάφους (κατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους), εξοπλισμένο με ατρακτίδια Litening και Reccelite και ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας, ώστε να αναλαμβάνει  και καθήκοντα air policing, homeland security, τακτικής αναγνώρισης και προσβολής επίγειων στόχων/κρούσης.