Μετά το Rafale και οι φρεγάτες: Τι συζητούν Ελλάδα και Γαλλία



Γαλλική προσφορά για δύο Fremm κάνει λόγο το mondogreco.net χωρίς να επιβεβαιώνεται εάν προτείνονται στην έκδοση antisom.

Μετά τη σύναψη της συμφωνίας στον άξονα Αθηνών-Παρισιού για τα 18 αεροσκάφη Rafale , που αγόρασε η Ελλάδα για 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ένας πιθανός νέος εμπορικός άξονας θα εμφανιστεί, και πάλι στον αμυντικό τομέα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Florence Parley θα το συζητήσει προσωπικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε λίγες μέρες.

Στο πιάτο η γαλλική προσφορά για δύο φρεγάτες Fremm . Εάν προτείνονται στην έκδοση antisom, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί. Αντίθετα, θα είναι δυνατό να αξιολογηθεί η επιλογή τεσσάρων Belh @ ra , χωρίς τις πραγματικές δυνατότητες των ελληνικών ταμείων. 

Στη μέση παραμένει η αμερικανική επιλογή, η οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνει τον αντιτορπιλικό Arleigh Burke , ακόμη και αν η αρχική πρόταση της MMSC στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να πληροί τις απαιτούμενες απαιτήσεις σε κανένα σημείο. 

Ακόμα για το θέμα της Άμυνας, σημειώνουμε την εικοσαετή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για τη δημιουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας για την ελληνική στρατιωτική αεροπορία, αξίας 1,68 δισ. Δολαρίων. Θα παρέχονται δέκα αεροσκάφη M-346, συντήρηση T-6, παροχή προσομοιωτών, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη.