Αρναούτογλου για πιθανή κατάβαση ακραίου ψύχους στην Ελλάδα



Καιρός: Ακραίο πολικό ψύχος στην Ευρώπη «φέρνουν» τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα στα μέσα του Φλεβάρη – Πώς η ψυχρή μάζα θα μπει στη χώρα μας – Τι φοβάται ο Σάκης Αρναούτογλου

Οι Αλκυονίδες μέρες που διανύουμε μας έχουν οδηγήσει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι ο χειμώνας τελείωσε και πως σιγά σιγά οδηγούμαστε προς την Άνοιξη. Τα πράγματα φυσικά, δεν είναι έτσι.

Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ήπιος, χωρίς πολύ κρύο, χωρίς πολλές βροχές και φυσικά με ελάχιστο χιόνι. Ωστόσο, φαίνεται πως για το… τέλος μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και μάλιστα όχι και τόσο ευχάριστες.

Τι εννοούμε; Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αυτό που θα έρθει στη χώρα μας το διάστημα 15 – 20 Φεβρουαρίου δεν θα το χαρούν ούτε οι λάτρεις του χιονιού και του κρύου. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού, κ. Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί από τώρα, 10 ημέρες πριν, πως αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μοντέλα, θα φτάσει στη χώρα μας ένα βαρομετρικό χαμηλό τόσο ισχυρό που θα φέρει πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις.


Δεν μιλάμε για χιόνια μόνο στα ορεινά. Μιλάμε για χιονόστρωση μέχρι… τις βάρκες. Η κατάσταση λοιπόν τείνει να εξελιχθεί σε εξαιρετικά σοβαρή, με τον κρατικό μηχανισμό να τίθεται σε συναγερμό και πάλι και να καλείται να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα. Τονίζουμε και πάλι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το βαρομετρικό δεν έχει «κλειδώσει» ότι θα κινηθεί προς τη χώρα μας, ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε την ανησυχία του έμπειρου προγνώστη κ. Σάκη Αρναούτογλου. Ο ίδιος, υπεύθυνα όπως πάντα, με αναλυτική πρόγνωση θα μας ενημερώνει καθημερινά για την εξέλιξη του καιρού και το ενδεχόμενο να φτάσει στη χώρα μας η «πολική» εισβολή.