Σκάνδαλο με σεξουαλική παρενόχληση και στις ΕΔ



Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν μείνει εκτός από τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Είχαμε γράψει για ΕΔΕ που βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη.

Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών με ρεπορτάζ που υπογράφει ο Δημήτρης Τερζής αναφέρεται στο περιστατικό λέγοντας ότι  “διατάχθηκε ΕΔΕ την ώρα που η υπαξιωματικός έπαιρνε μετάθεση σε καλή θέση στο ΓΕΣ ενώ ο εγκαλούμενος έπαιρνε απόσπαση σε άλλη μονάδα στο κέντρο της Αθήνας”.

“Ωστόσο νέα δεδομένα έρχονται πλέον στο φως της δημοσιότητας”, γράφει η εφημερίδα. “Οπως προκύπτει από πληροφορίες της Εφ.Συν η ΕΔΕ που έγινε από το ΓΕΣ ολοκληρώθηκε κι έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον εν λόγω αξιωματικό. Μένει να δούμε αν θα συγκληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο του Σώματος στο οποίο ανήκει για να αποφασίσει για τα περαιτέρω. Στο ίδιο πλαίσιο έχει ξεκινήσει και σχετική έρευνα από τη στρατιωτική δικαιοσύνη καθώς το αδίκημα για το οποίο εγκαλείται ο εν λόγω αξιωματικός είναι ιδιαίτερα βαρύ”.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι “την ίδια ώρα όμως ο εγκαλούμενος ελέγχεται και από κλιμάκιο του Στρατού το οποίο εδώ και κάποιες μέρες έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο και διεξάγει πλήρη έλεγχο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν το κλιμάκιο μεταξύ άλλων διερευνά όλες τις δωρεές που έγιναν στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια από εφοπλιστές το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.ά όπως επίσης και όλες τις απευθείας αναθέσεις σε τρίτους με τις οποίες σχετίζεται ο εν λόγω αξιωματικός .Το θέμα όμως δεν σταματά εκεί .

Δημιουργείται πλήθος ερωτημάτων από την υπουργική απόφαση που πάρθηκε πριν από ένα χρόνο και με την οποία προήχθη παρά το γεγονός ότι ακριβώς την προηγούμενη χρονιά 2019 το άτομο αυτό είχε κριθεί διατηρητέο στον ίδιο βαθμό. Να σημειωθεί ότι η προαγωγή του εν λόγω πέρυσι δεν έγινε την ίδια περίοδο με τις τακτικές κρίσεις στο στράτευμα αλλά με έκτακτη υπουργική απόφαση περίπου ένα μήνα πριν 

Στη συγκεκριμένη απόφαση περιλαμβάνονται 5 ονόματα αξιωματικών 4 εκ των οποίων έχουν διατελέσει στενοί συνεργάτες του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Μάλιστα την περίοδο που δημοσιεύτηκε η απόφαση ήταν αρκετά τα δημοσιεύματα από μέσα ενημέρωσης και ιστότοπους που ασχολούνται με τις Ενοπλες Δυνάμεις τα οποία σχολίαζαν δηκτικά τις συγκεκριμένες προαγωγές.

 Ενας εκ των τεσσάρων ήταν και ο αξιωματικός που εγκαλείται για βαριά σεξουαλική παρενόχληση”.