ΓΕΕΘΑ: Μετακίνηση αρματαγωγών στον ΒόλοΔημοσίευμα της ΕΡΤ Βόλου, αναφέρει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων/νος Φλώρος ενημέρωσε για την απόφαση αυτή σε συνάντηση με τοπικό βουλευτή της Μαγνησίας.

Τη ρητή απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για μετακίνηση των αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο, προκειμένου να παραμείνει η 32η Ταξιαρχία στην περιοχή, επανέλαβε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος στον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Ο κ. Φλώρος τόνισε ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η ορθότερη στρατηγικά, προκειμένου να ενισχυθεί η 32η Ταξιαρχία και να ακυρωθεί ο προηγούμενος σχεδιασμός για την απομάκρυνση των πεζοναυτών από τον Βόλο. Με τον ελλιμενισμό των αρματαγωγών στο λιμάνι του Βόλου, οι πεζοναύτες αποκτούν μόνιμη δυνατότητα ετοιμότητας και επέμβασης, όποτε απαιτηθεί.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι γνωρίζει καλά τη Μαγνησία και τα πλεονεκτήματά της από την εποχή που υπηρετούσε στην περιοχή (την περίοδο 1994-1997) και εξήρε το αξιόμαχο της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Μαραβέγια για το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που αποδείχθηκε, όπως είπε, μέσα στο 2020, όσες φορές χρειάστηκε να εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας και να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.