Οι δυνάμεις του Χαφτάρ στέλνουν μήνυμα στη Τουρκία: Περιπολούν με ελληνικής κατασκευής ταχύπλοαΗχηρό μήνυμα από τις δυνάμεις της Λιβύης στην Τουρκία, αφού περιπολούν με ταχύπλοα ελληνικής κατασκευής.

Τουρκία: H 116η Ταξιαρχία Πεζικού του LNA στη Λιβύη, πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα μέλη της Ajdabiya Force, με πραγματικά πυρά.

Στο πλαίσιο της άσκησης, οι «επίλεκτοι» του LNA, δοκίμασαν τις σκοπευτικές τους ικανότητες, σε στόχο που εικόνιζε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε λογαριασμούς στο twitter φαίνονται μέλη των πολιτοφυλακών στην περιοχή, Αζντάμπια, της Αν. Λιβύης να πυροβολούν στην έρημο σε φωτογραφίες του Τούρκου προέδρου.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ όμως περνάνε και άλλο ένα μήνυμα. Σε φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα, ο LNA περιπολεί με ελληνικής κατασκευής ταχύπλοα.

Μάλιστα στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα το όνομα «Απόλλων 1».

Αυτή την στιγμή, τα 12 από τα 29 σκάφη χρησιμοποιούνται σε αποστολές περιφρούρησης και περιπολίας των ακτών και τα υπόλοιπα 17 σε αποστολές από τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού της Λιβύης.

Στα σκάφη κατά την μεταφορά τους στην Λιβύη δόθηκαν τα κωδικά ονόματα «Απόλλων» από το 1 μέχρι το 29!