Αλαζονεία Ερντογάν: Θα πάρω τον στρατό μου τελευταίος από τη Λιβύη



Νέα βέλη του Τούρκου προέδρου στον Μακρόν - «Να δώσει λογαριασμό για την Αλγερία και μέτα να μας κατηγορήσει - Εμείς δεν έχουμε βάψει με αίμα τα χέρια μας» είπε

Η Τουρκία θα συζητήσει την αποχώρηση στρατιωτικών της δυνάμεων από την Λιβύη αν άλλες ξένες στρατιωτικές δυνάμεις αποχωρήσουν πρώτα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στην Άγκυρα για το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε πως προσωπικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει αναπτυχθεί στην Λιβύη αποκλειστικά για την εκπαίδευση μονάδων που δηλώνουν πίστη στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), που έχει έδρα στην Τρίπολη. «Το κάνουμε για τους Αφρικανούς αδερφούς μας» είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στον Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας: «Ο ηγέτης της Γαλλίας κου επιτίθεται διαρκώς. Γιατί το κάνει αυτό σε μένα; Ας δώσει πρώτα λογαριασμό για την Αλγερία. Οι πρόγονοί του σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για τους δικούς μας προγόνους, δεν έχουμε αίματα στα χέρια μας, όπως εσείς. Εσείς έχετε καταλάβει το Αζερμπαϊτζάν για 30 χρόνια. Σε ποιον ανήκουν αυτά τα εδάφη;».