Προκαλεί η Άγκυρα με προσφυγικό και την παρουσία Αμερικανών στον Έβρο



Μετά το «Τσεσμέ», την άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" οι Τούρκοι προκαλούν τόσο με το προσφυγικό όσο και με τον Τύπο με αφορμή την επικείμενη άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, μεταγωγικά πλοία των ΗΠΑ θα μεταφέρουν ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, κάποια εκ των οποίων θα μείνουν στην Ελλάδα για ασκήσεις, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Έτσι η Yeni Safak στο πρωτοσέλιδο της αναρωτιέται: ««Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;», την ώρα που η Hurriyet κυκλοφορεί με δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη».



Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρό του τους Ευρωπαίους αξιωματούχους τονίζοντας ότι λένε ψέματα. Πρόσθεσε δε ότι για το προσφυγικό η Ε.Ε δεν έδωσε λεφτά στην Τουρκία σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην οποία έδωσε 3 δισ. ευρώ.

«Η Ε.Ε για 100.000 πρόσφυγες δίνει στην Ελλάδα 3 δισ. ευρώ, όμως για τους 4 εκατ. πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία δεν κάνει κάτι. Όταν συναντιόμαστε και μιλάμε μαζί, λένε συνέχεια ψέματα, ψέματα, ψέματα. Μας λένε τόσα δώσαμε, αυτά κάναμε. Που τα δώσατε; Δε στείλατε όλο το ποσό των 6 δισ. ευρώ που μας είχατε υποσχεθεί με τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου», σημείωσε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες και από τη Milletgazete