Πανικός στη Τουρκία μετά την αποτυχία Ερντογάν στο Β. ΙράκΟ Ερντογάν αναζητά να ρεφάρει την ήττα στα Όρη Γκάρε στο Β.Ιράκ με νέες προκλήσεις στο Αιγαίο

Η Τουρκία και προσωπικά ο Ερντογάν ασκεί την πιο ωμή και ξεκάθαρα τυχοδιωκτική πολιτική τόσο εντός όσο και εκτός χώρας, στοχοποιώντας την Ελλάδα ξανά μετά την "σφαλιάρα" από τους Κούρδους. 

Πριν δυο ημέρες οι Τούρκοι κομάντος απέτυχαν παταγωδώς να σώσουν 13 Τούρκους στρατιωτικούς που ήταν όμηροι των κουρδικών δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ.

Αν ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε πραγματικά να σώσει τους 13 ομήρους, θα μπορούσε να έρθει σε μια “συνεννόηση” με το ΡΚΚ και πιθανότατα αθόρυβα απελευθερώνοντας παράλληλα και ο ίδιος κάποιους Κούρδους, να τους έσωζε.

Αντί αυτού η Άγκυρα εξαπέλυσε μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση με το κάλυμμα στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή, στέλνοντας παράλληλα Τούρκους κομάντος να υλοποιήσουν την απελευθέρωση των ομήρων.

Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν όλοι  οι Τούρκοι όμηροι, μαζί με Τρεις Τούρκους αξιωματικούς αλλά και στρατιώτες παρά την μη δημοσιοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας.

Μετά από το κάζο στα όρη Γκάρε στο Β.Ιράκ, ο Ερντογάν ενεργοποίησε αμέσως το σχέδιο Β κατά της Ελλάδος, για να δείξει ότι η χώρα και οι ένοπλες δυνάμεις της είναι ισχυρές.

Άμεσα η Τουρκία έκανε γνωστό χθες βράδυ την έκδοση NAVTEX η οποία δέσμευε περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο, ενώ ανακοινώθηκε ότι από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου θα έβγαινε και το ωκεανογραφικό σκάφος Τσεσμέ στο Αιγαίο.

Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ένα παμπάλαιο σκάφος, η κίνηση αυτή εκ μέρους της Τουρκίας, είναι εμφανώς προβοκατόρικη, αφού κατά αυτό τον τρόπο δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει τον ίδιο τον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες, η Άγκυρα εφαρμόζει μια ρητορική μίσους και απειλών έναντι της Ελλάδας, φυσικά όχι τυχαία. 

Την ίδια στιγμή ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος Τ.Γκιουρντενίζ, ο οποίος καθορίζει μέρος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής της χώρας, στοχοποιεί απροκάλυπτα σήμερα την Ελλάδα, ότι δήθεν υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυξάνει την ένταση στην περιοχή.

Τίποτα δεν υλοποιείται χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό στην Τουρκία,ειδικά κατά της Ελλάδος. 

Ο Γκιουρντενίζ αναφέρει στην εκτίμηση του ότι θα έχουμε “υπερθέρμανση” των υδάτων στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα εν μέσω βαρύ χειμώνα.

Ο ίδιος με θρασύτητα και νεο-οθωμανική συμπεριφορά θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι ενάντια στην Τουρκία έχοντας το «σύνδρομο του μεγάλου αδελφού». 

''Η Ελλάδα δεν έχει κανένα ρόλο ή θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα, ενώ η ανεξάρτητη τουρκική παρουσία στην Κύπρο πρέπει να συνεχιστεί.

Επίσης πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία τρομοκρατικού διαδρόμου τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, στο νότο μας. Αυτοί είναι οι στόχοι της Τουρκίας. Οι τρέχουσες συνθήκες είναι υπέρ της Τουρκίας”, δηλώνει μεταξύ άλλων ο υπερφίαλος Τούρκος Ναύαρχος ε.α. 

Η σημερινή τουρκική ηγεσία όταν έχει προβλήματα αλλού θεωρεί ότι μπορεί να “ξεσπάει” σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο ταΐζοντας συνέχεια “σανό” τον τουρκικό λαό, ή τάζοντας εδάφη στην Σελήνη και στον πλανήτη Άρη.     

Έχοντας όμως αυτή ακριβώς την λογική με τον Τούρκο Ναύαρχο και οι υπόλοιποι Τούρκοι εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να βιώσουν οι Τούρκοι ότι και οι Ιταλοί πριν πολλά χρόνια από την χώρα μας( 1940), όντας και αυτοί τότε σίγουροι για την δύναμη τους.