Προβληματισμένοι ορισμένοι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς



Στέλεχος των του Στρατού Ξηράς, επικοινώνησε με το enoplos.gr, μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου και μας ενημέρωσε, για τον κίνδυνο λόγω covid μετά την απόφαση του ΓΕΣ, να λειτουργήσει την επόμενη εκπαιδευτική σειρά της Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ) με φυσική παρουσία των Αξιωματικών και όχι διαδικτυακά όπως είχε γίνει στην προηγούμενη σειρά του σχολείου.

Δείτε το μήνυμα που μας έστειλε το Στέλεχος του Στρατού Ξηράς:

Κάτω από τέτοιες επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες αποφασίστηκε η ΣΠΣΞ (πρώην ΣΔΙΕΠ)  να λειτουργήσει κανονικά με φυσική παρουσία από τέλη Φεβρουαρίου 2021, με διαταγή που κοινοποιήθηκε σήμερα στα στελέχη που είναι να φοιτήσουν με τη νέα εκπαιδευτική σειρά . 

Τα στελέχη αυτά έχουν οικογένειες, μικρά παιδιά γονείς σε ευπαθείς ομαδες, ορισμένα εξ αυτών έχουν προβλήματα υγείας και θα μετακινηθούν εν μέσω lock down κ ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση σε άλλο νομό κ μάλιστα σε στρατόπεδο με τόσα πολλά κρούσματα. 

Τι άλλαξε από την προηγούμενη σειρά που παρακολούθησε διαδικτυακά το μισό σχολείο; Η χώρα ετοιμάζεται για τρίτο lock down , υπάρχει διασπορά των ακόμη πιο εύκολα μεταδιδόμενων μεταλλάξεων (πιθανότατα κ πιο θανατηφόρων) και παρόλα αυτά καλούνται οι αξιωματικοί να φοιτήσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.