Αστυνομία: Το θωρακισμένο «Τυφώνας» δε… μασάει – Ούτε πυροβολισμοί, χειροβομβίδες και όλμοι το «λυγίζουν»

Αστυνομία: Το θωρακισμένο «Τυφώνας» δε… μασάει – Ούτε πυροβολισμοί, χειροβομβίδες και όλμοι το «λυγίζουν»«Τυφώνας» ονομάζεται το νέο θωρακισμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ που θα θωρακίσει την χώρα μας στον Έβρο.

ΕΛ.ΑΣ: Το θωρακισμένο όχημα «Τυφώνας» που είχα κατασχεθεί από την Ελληνική Αστυνομία το 2015 ανήκει πλέον στο δυναμικό της με σκοπό την καλύτερη θωράκιση των συνόρων στον Έβρο.

Ένα από τα μεγάλα «εργαλεία» που έχει στην διάθεσή της η χώρα, για την διαφύλαξη των συνόρων της, παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του.

Πρόκειται για το όχημα «Τυφώνας» της ΕΛ.ΑΣ, με το οποίο γίνονται περιπολίες στον Έβρο σε όλο το 24ωρο και βοηθά στο να πηγαίνουν οι ελληνικές δυνάμεις σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα συμβατά οχήματα.

Το συγκεκριμένο θωρακισμένο κατασχέθηκε το 2015 και μετά από τις απαραίτητες μετατροπές και βελτιώσεις που του έγιναν, εντάχθηκε στις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ακριτική περιοχή.

Συνολικά υπάρχουν άλλα 6 ανάλογα οχήματα που κάνουν αισθητή την παρουσία που θα έχει ο Έβρος.

Το πλήρωμά τους αποτελεί από 2 μέλη, ενώ μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 8 εξοπλισμένος αστυνομικούς, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, η θωράκισή τους είναι τέτοια που αντέχουν επιθέσεις από πυροβολισμούς, χειροβομβίδες και όλμους.