Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου με τον CISM στον στρατιωτικό αθλητισμό



Στρατιωτικός αθλητισμός: Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου με τον CISM – Εκλέχθηκαν δυο Έλληνες στρατιωτικοί, ως μέλη στην επιστημονική επιτροπή

Ο σμήναρχος Οδυσσέας Παξινός εκλέχθηκε πρόεδρος στην επιστημονική επιτροπή στο Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού, ενώ ο επίλαρχος Αθηνόδωρος Μοσχόπουλος μέλος στην ίδια επιτροπή.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, που γίνεται με αθόρυβα βήματα και καταλαμβάνει τα ανώτατα αξιώματα στον στρατιωτικό αθλητισμό.

Ο Οδυσσέας Παξινός, είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Ιπτάμενος Ιατρός Αεροπορικής Ιατρικής, αθλίατρος στην εθνική ομάδα γυμναστικής των Ανδρών, και μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Ο επίλαρχος Αθηνόδωρος Μοσχόπουλος που υπηρετεί στην 50 Μ/Κ ΤΑΞ εκπροσώπησε τη χώρα μας πέρυσι στο συνέδριο του διεθνούς συμβουλίου στρατιωτικού αθλητισμού (CISM) στο Εκουαδόρ.




Ποιο είναι το CISM
Το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΔΣΣΑ, γαλλικά: Conseil International du Sport Militaire), που ιδρύθηκε το 1948, είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές οργανώσεις στον κόσμο. Το CISM είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική οργάνωση μετά τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, διεξάγωντας πάνω από 20 αγώνες ετησίως.

Στρατιώτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν προηγουμένως συναντηθεί στο πεδίο της μάχης, μετέχουν σε αγώνες στο χώρο του αθλητισμού.

Το CISM διοργανώνει διάφορα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων για τις ένοπλες δυνάμεις 134ων χωρών μελών.