Αυτό είναι το νέο drone των Τούρκων – Θα το στείλουν στην ΕλλάδαΑυτό είναι το drone ελικόπτερο των Τούρκων για το οποίο περίμεναν πώς και πώς.

Το ηλεκτρικό και μη επανδρωμένο ελικόπτερο της TAI εμφανίστηκε σε φωτογραφίες και βίντεο για πρώτη φορά.

Υπολογίζεται ότι το T629 είναι ένα ηλεκτρικό και μη επανδρωμένο ελικόπτερο επίθεσης που αναπτύχθηκε από μηχανικούς της TAI.

Τουρκικά ΜΜΕ μοιράστηκαν βίντεο και φωτογραφίες του ελικοπτέρου, ενώ η TAI δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

Τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, που έχουν συζητηθεί από τους λάτρεις της αμυντικής βιομηχανίας, αναμένονται σύντομα να ανακοινωθούν.

Το συγκριμένο ελικόπτερο θα αναπτυχθεί από τον τουρκικό στρατό και υπολογίζεται ότι θα «γεμίσουν» με αυτό τον Έβρο οι Τούρκοι.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με Τούρκους,  ό, τι όπλο και να μπει επάνω στα τουρκικά drones Bayraktar, θα τα διαλύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».

Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτους «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.

«Η εμβέλεια των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών (σ.σ. των ελληνικών) θα είναι πάντα μεγαλύτερη, ακόμη και αν χρησιμοποιούν πυραύλους με την ίδια απόδοση. Επειδή τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτοξεύσουν τον πύραυλο με υψηλή ταχύτητα, η αρχική ταχύτητα του πυραύλου θα είναι υψηλότερη και η εμβέλειά του θα είναι μεγαλύτερη. Με άλλα λόγια, ένα εχθρικό μαχητικό μπορεί να καταρρίψει (σ.σ. ένα Bayraktar) χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια του όπλου των τουρκικών SİHA», αναφέρουν.

Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συβμεί κάτι τέτοι θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».

Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»

«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», αναφέρουν.


ΠΗΓΗ