Πολεμικό Ναυτικό: Καλοβλέπουν τις ισραηλινές κορβέτες που διαλύουν τα dronesΔεν είναι λίγες οι φωνές που καλοβλέπουν τις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar αφού τα συγκεκριμένα ισραηλινά πολεμικά πλοία, είναι φορτωμένα «σαν αστακοί» και αν και μικρότερα σε μέγεθος κάνουν και για άμυνα περιοχής, με τους Ισραηλινούς να τους «περνούν» ακόμα και το Iron Dome.

Μην ξεχνάμε και το πρόγραμμα «Θεμιστοκλής» που αφορά στην κατασκευή, σε ελληνικά ναυπηγεία, αριθμού κορβετών τύπου Sa’ar.

Η άμυνα περιοχής είναι μία βασική προϋπόθεση για τον σχεδιασμό του Πολεμικού Ναυτικού για τα επόμενα 40 χρόνια, αφού οι συνθήκες έχουν αλλάξει, με την Ελλάδα να έχει πλέον λόγο και παρουσία και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Nα πούμε πως τα βλήματα Barak 8 των κορβετών τύπου Sa’ar κατά αεροσκαφών, ελικοπτέρων και drones, έχουν εμβέλεια άνω των 100 χλμ, άρα κάνουν για άμυνα περιοχής.

Επίσης οι κορβέτες έχουν την δυνατότητα να φέρουν και ελικόπτερο (σ.σ. σε αντίθεση με τις πυραυλακάτους) με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η περιοχή ελέγχου τους.

Η Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση και στον τομέα των κορβετών (σ.σ. ανεξάρτητα από τις τέσσερις νέες φρεγάτες που θα πάρουμε ή από τις ΗΠΑ ή από την Γαλλία ή από την Ολλανδία ή και ως έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τη Μεγάλη Βρετανία ή τη Γερμανία).

Μήπως η Ελλάδα ετοιμάζει τη μεγάλη έκπληξη με το Ισραήλ;

Μόλις την Δευτέρα ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράν, ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό της πρεσβείας στην Ελλάδα πως «έρχονται νέες συμφωνίες σε άμυνα και επενδύσεις».