Άσκηση «Dynamic Manta 2021» με σημαντική παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού



Από χθες 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου διεξάγεται στην Κεντρική Μεσόγειο η ανθυποβρυχιακή Συμμαχική άσκηση «Dynamic Manta 2021».

Στη φετινή άσκηση παίρνουν μέρος 5 πλοία επιφανείας με τα οργανικά τους ελικόπτερα από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία και 5 υποβρύχια από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Επιπλέον, συμμετέχουν 5 αεροσκάφη ναυτικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. 

Τέλος, δίνει το παρών η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, που αποτελείται από το ομώνυμο πλοίο, ένα γαλλικό υποβρύχιο και πολεμικά πλοία της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Βελγίου και των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, στη φετινή άσκηση θα υπάρχει πλούσια ελληνική συμμετοχή.

Η άσκηση «Dynamic Manta» πραγματοποιείται υπό το NATO σε ετήσια βάση, με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και περιβάλλον πολλαπλής απειλής, καθώς και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των μονάδων σε συμμαχικό πλαίσιο.