H Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ σηκώνει ψηλά την Ελληνική Σημαία στον Περσικό Κόλπο - Φωτό



Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ και συνεργασίας με την Αμερικανική πλευρά, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ με τα Περιπολικά USCG ADAK και USCG MAUI των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Η ανωτέρω συνεκπαίδευση περιλάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διασυμμαχικό πλαίσιο, δείχνοντας έμπρακτα τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

Η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των 2 χωρών στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας που συντελείται διαρκώς στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ.