Μαζική πυραυλική επίθεση με πυραύλους Iskander-Μ εξαπέλυσαν οι Ρώσοι κατά φιλότουρκων ανταρτών στην ΣυρίαΣφοδρές πυραυλικές επιθέσεις με τακτικούς πυραύλους Tochka-U του συριακού Στρατού και μικρού βεληνεκούς Iskander-Μ των ρωσικών δυνάμεων εξαπολύθηκαν από τη ρωσική βάση Khmeimim στην Λατάκεια της Συρίας, εναντίον στόχων φιλότουρκων μονάδων στην επαρχία Χαλέπι.

Eνα διυλιστήριο πετρελαίου των φιλότουρκων ισλαμιστών μαχητών στην Tarkhin, επαρχία Χαλέπι, ήταν ο βασικός στόχος δέχθηκε επίθεση με τακτικά και επιχειρησιακά-τακτικά συστήματα πυραύλων (Tochka-U και Iskander, αντίστοιχα) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κόλαση φωτιάς από την καταστροφή του.

Επίσης στην περιοχή Al-Sharashir του Χαλεπίου κτυπήθηκαν θέσεις των ανταρτών από τα ρωσικά βλήματα.

Είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις στην Συρία εξαπολύουν επιθέσεις με βλήματα εδάφους-εδάφους κατά ισλαμιστών ή φιλότουρκων ανταρτών και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά καταστροφικά.

Η πυραυλική επίθεση προκρίθηκε καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι τα διϋλιστήρια έχουν προωθηθεί αντιαεροπορικά όπλα και θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το διυλιστήριο πετρελαίου Tarhin βρίσκεται νότια της πόλης Jerablus στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, στην οποία κυριαρχούν οι μαχητές των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ανταρτών του «Συριακού Εθνικού Στρατού».

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι η κοινή πυραυλική επίθεση οδήγησε στην καταστροφή περίπου βυτιοφόρων, που είχαν φορτωθεί και όδευαν προς Τουρκία.