Κούρδοι Συρίας (SDF): Η τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν ενισχύει το Ισλαμικό ΚράτοςΗ Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση εισβολή του τουρκικού κράτους «στις αμυντικές ζώνες της Μηδίας», δηλαδή στις θέσεις του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο έδαφος του βόρειου Ιράκ (ιρακινό Κουρδιστάν). Να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων Μηδών.

Η ανακοίνωση των SDF αναφέρει:
«Το κατοχικό τουρκικό κράτος ξεκίνησε επιθέσεις στο βόρειο και ανατολικό Κουρδιστάν και το ίδιο κράτος αύξησε τις επιθέσεις του στο νότιο Κουρδιστάν στο (όρος) Γκαρέ.

»Αυτές οι επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές δεν ξεκινούν από την Τουρκία αλλά απευθείας από το νότιο (ιρακινό) Κουρδιστάν.

»Αυτές οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους που στοχεύουν όλο τον κουρδικό λαό στη Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) και στο νότιο Κουρδιστάν αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή.

»Αποδυναμώνουν επίσης τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

»Στην πραγματικότητα, αυτές οι επιθέσεις προετοιμάζουν το έδαφος για την ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους και επηρεάζουν αρνητικά την καταπολέμησή του».

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Ο μοναδικός αγώνας του κουρδικού λαού και των λαών της περιοχής ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, τον εχθρό της ανθρωπότητας, συνεχίζεται αμείωτος.

»Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους αποσκοπούν στην κατάργηση των όσων κέρδισαν οι Κούρδοι, οι Άραβες και οι άλλοι λαοί της περιοχής.

»Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους εναντίον του Γκαρέ ως επικίνδυνες.

»Ωστόσο, η αποφασιστική μας στάση κατά της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους και των εισβολών του τουρκικού κράτους θα συνεχιστεί.

»Καλούμε τον Διεθνή Συνασπισμό και όλες τις σχετικές δυνάμεις να μην παραμείνουν σιωπηλοί απέναντι σε αυτές τις εισβολές που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος».

Να σημειωθεί εδώ ότι η Ελλάδα δεν έμεινε σιωπηλή. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καταδίκασε τις εισβολές.