Ο Μπάιντεν ανησυχεί για ταυτόχρονη σύγκρουση με Ρωσία και Κίνα το 2021 - Διέταξε την πραγματοποίηση ασκήσεων!



Η Ουκρανία απείλησε με απέλαση 1 εκατ. Ρώσους της Κριμαίας - Μέγα πρόβλημα η Αρκτική

Ανησυχούν έντονα οι ΗΠΑ και ο Αμερικανός πρόεδρος  Τζο Μπάιντεν για κρίση η οποία θα προκληθεί ταυτόχρονα από Ρωσία και Κίνα και αυτό εντός του 2021, την ώρα που η Ουκρανία εντίνει τη ρητορική πολέμου προειδοποιώντας 1 εκατ. Ρώσους της Κριμαίας ότι θα απελαθούν.

Αυτό αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία εξηγούν ότι για αυτό το λόγο το αμερικανικό Πεντάγωνο πρόκειται να πραγματοποιήσει άσκηση σύμφωνα με την οποία θα εξεταστούν σενάρια κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα πρόκειται για άκρως απόρρητη άσκηση «επί χάρτου» στην οποία θα μετάσχουν ανώτατοι Αμερικανοί στρατιωτικοί και στην οποία την ευθύνη της σχεδίασης θα έχει ο αρχηγός του γενικού Επιτελείου  των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley.

Όπως αναφέρεται οι «ασκήσεις πολέμου» είναι σχεδιασμένες για να προετοιμάσουν τους ανώτατους διοικητές των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας κρίσης η οποία θα προέλθει από πολλαπλά μέτωπα και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιδρούν σε συνεχείς αλλαγές σεναρίων και στην τοποθέτηση στην γεωστρατηγική σκακιέρα των αεροπλανοφόρων καιτ ων στρατηγικών βομβαρδιστικών».  

Όπως ακόμη αναφέρεται «τα πολεμικά σενάρια και τα αποτελέσματά τους θα είναι άκρως απόρρητα καθώς εάν κάτι αποκαλυφθεί αυτό μπορεί να έχει σχέση με τις αδυναμίες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων».

Όπως ανέφερε ένας πρώην στρατιωτικός στο CNN «σε πρόσφατα σενάρια σε σύγκρουση με την Κίνα ανακαλύψαμε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ασία έχαναν διαρκώς».


Οι προετοιμασίες όμως δεν είναι μόνο εικονικές. ΗΠΑ και Καναδάς προχωρούν σε ασκήσεις στον αρκτικό κύκλο όπου οι θερμοκρασίες είναι αρκετοί βαθμοί κάτω από το  μηδέν θέλοντας να στείλουν το μήνυμα στη Ρωσία ότι είναι έτοιμοι να αποκρούσουν ρωσική επίθεση στην Αρκτική.  

Για την κοινή αμερικανοκαναδική διοίκηση της NORAD ο στόχος των γυμνασίων  θα είναι διττός: Παρακολούθηση και στη συνέχεια επίθεση με σκοπό την ήττα των ρωσικών δυνάμεων , αναφέρει ο  Καναδός διοικητής Eric Kenny.

Την ίδια ώρα στο άλλο «μέτωπο» ΗΠΑ-Ρωσίας ο Ουκρανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Reznikov. Δήλωσε ότι μετά την επιστροφή της Κριμαίας πίσω στην Ουκρανία το Κίεβο θα απελάσει 1 εκατ. Ρώσους πολίτες που ήρθαν στην περιοχή μετά την ενσωμάτωσή της με την Ρωσία.