''Aυτοκτονικές'' τάσεις από Ερντογάν: Τούρκοι κομάντος θα εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς



Τεράστια ουκρανική δύναμη απέναντι από τους φιλορώσους

Πληροφορίες από ρωσικά κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν αυτό που κυκλοφορεί ευρέως εδώ και μεγάλο διάστημα και έχει να κάνει με την διευρυμένη πλέον τουρκική παρουσία, η οποία θα είναι καταλύτης στις εξελίξεις στην Α.Ουκρανία.    

Ρωσικές πηγές μιλούν για την επικείμενη παρουσία Τούρκων κομάντος, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς ομολόγους τους στον αποκαλούμενο πόλεμο εντός οικιστικού ιστού, που αποτελεί ένα από τα πιο εξειδικευμένα και "δύσκολα" κεφάλαια του σύγχρονου πολέμου.    

Οι πηγές επικαλούνται την ρωσο-ουκρανική αμυντική συνεργασία, τονίζοντας ότι Τούρκοι και Ουκρανοί συνεργάζονται ήδη σε πολλούς άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στον τομέα των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων BAYRAKTAR.

“Στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί θα φτάσουν στην Ουκρανία, για να πραγματοποιήσουν μια σειρά εκπαιδεύσεων στο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό σχετικά με τη διεξαγωγή εχθροπραξιών σε οικιστικό ιστό  μέχρι τα μέσα Ιουλίου.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί στρατηγοί ενδιαφέρθηκαν πάρα πολύ για την εμπειρία του τουρκικού στρατού, που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

“Μεταξύ των Τούρκων αξιωματικών θα είναι και συμμετέχοντες στον πρόσφατο πόλεμο των 44 ημερών στο Ναγκόρνο”, δηλώνουν οι ρωσικές πηγές και αυτό μας λέει πολλά.

Εκτίμηση είναι ότι οι Τούρκοι θα στείλουν ως εκπαιδευτές στους Ουκρανούς, κομάντος με ευρεία εμπειρία σε Ν.Τουρκία και Συρία, ενώ θα στείλουν και επιτελείς με εμπειρία από το πόλεμο Αζέρων και Αρμενίων.

Τούρκοι επιτελείς σίγουρα εμπλέκονται στα όποια επιτελικά σχέδια του ουκρανικού γενικού επιτελείου για Ντονένσκ και Κριμαία, ενώ έχουμε και ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών.

Η παρουσία Τούρκων συμβούλων, δηλαδή αξιωματικών στην Ουκρανία με πρόσχημα τα BAYRAKTAR και η εμπλοκή τους σε επιτελικά σχέδια, πάει “πακέτο” με τις στρατιωτικές πληροφορίες.

Αυτή η στάση έχει εξοργίσει το Κρεμλίνο, ειδικά την ρωσική στρατιωτική ηγεσία, η οποία μαζί με την συντηρητική μερίδα, ζητά από τον Πούτιν να λάβει μέτρα, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν την εμφάνιση τους στον ρωσικό τύπο άρθρα που μιλούν για τον επόμενο Ρώσο πρόεδρο. 

Συνεχής η μεταφορά ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα με τους Ρωσόφωνους      
 
Παρά την ηρεμία, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, συνεχίζουν να μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στο Ντονέτσκ.

Ρωσική δημοσιογραφική πηγή,  (Avia.pro) αναφέρει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να μεταφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα και διάφορα όπλα στο Ντονένσκ, πράγμα που δείχνει ότι η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ρωσόφωνων βρίσκεται ακόμη υπό προετοιμασία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τις τελευταίες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μεταφέρει επιπλέον στην γραμμή επαφής ακόμα 8 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, επιπλέον 26 άρματα μάχης και άλλα βαρέα όπλα που προορίζονται για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στην περιοχή.

Όλα τα θωρακισμένα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά και τα υπόλοιπα όπλα μεταφέρθηκαν στο Ντονέσκ με τρένο.

Σύμφωνα με ενημερωμένα στοιχεία, σήμερα οι δυνάμεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων διαθέτουν στην περιοχή περίπου 90 χιλιάδες στρατιώτες, 450 άρματα μάχης και 230 συστήματα πυροβολικού (αυτοκινούμενου και ρυμουλκούμενου) καθώς και πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Αυτές οι μετακινήσεις των Ουκρανών αποτελούν σαφώς ενδείξεις πολεμικών επιχειρήσεων πιθανόν εντός του καλοκαιριού, περίοδο που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά για πιθανές εχθροπραξίες, ενώ ο Ουκρανικός στρατός προς το παρόν ...ετοιμάζεται.