ΗΠΑ: Σύντομα ανακοινώσεις για κυρώσεις κατά της ΡωσίαςΣε μια νέα περίοδο, ιδιαίτερα νεφελώδη, εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ –Ρωσίας.

Αυτό αποτελεί μια κοινή πεποίθηση στην Ουάσιγκτον καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει σύντομα νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας είναι αποφασισμένη να υιοθετήσει τελείως διαφορετική στάση και να έχει τελείως διαφορετική προσέγγιση από ότι η κυβέρνηση Τραμπ.

Πριν από λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η ολοκλήρωση του αγωγού Νορτντ Στριμ 2 που όπως είπε αποτελεί γεωπολιτικό εργαλείο της Ρωσίας για να διχάσει την Ευρώπη και να υπονομεύσει την ενεργειακή διαφοροποίηση της, φέρνει πολύ κοντά τον κίνδυνο κυρώσεων για όσους συμμετέχουν στο πρότζεκτ (με διακομματική μάλιστα στήριξη στο Κογκρέσο) και κάλεσε όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται να διακόψουν αμέσως την συνεργασία.

Στην Ουάσιγκτον επικρατεί ψυχραιμία και μετρούν τις κινήσεις τους και τα λόγια τους αποφεύγοντας να κλιμακώσουν περαιτέρω την ένταση, όμως όπως είπε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα φοβηθούν να πουν αυτό που πρέπει να πουν, ούτε θα κάνουν πια τα στραβά μάτια στην ρωσική αυθαιρεσία».

Εκτιμήσεις αναλυτών στην αμερικανική πρωτεύουσα «δείχνουν» ότι εισερχόμαστε σε μια νέα φάση όπου οι ισορροπίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον θα είναι ιδιαιτέρως εύθραυστες και σίγουρα θα επηρεάσουν και τις συμμαχίες των δυο χωρών.