Πανηγυρίζει η Ρωσική Πρεσβεία στην Άγκυρα με τη δήλωση Ερντογάν κατά Μπάιντεν



Πανηγυρίζει η Ρωσική Πρεσβεία στην Άγκυρα με τη δήλωση Ερντογάν, με την οποία συντάχθηκε στην πλευρά του Πούτιν κατά Μπάιντεν. Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη, που επηρεάζει συνολικά τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση και επιβεβαιώνει τον άξονα Βερολίνου, Μόσχας και Άγκυρας ενάντια στην Ουάσιγκτον και τη συμμαχία της Ανατ. Μεσογείου.
 
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος μετά την προσευχή του, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν και ότι «δεν αρμόζουν σε πρόεδρο»…

Ο Ερντογάν που έχει αποκαλέσει τον Εμ. Μακρόν «ψυχοπαθή» ενοχλήθηκε επειδή ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «φονιά» τον Πούτιν; Η αλήθεια είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν τον ρωσογερμανικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 και βεβαίως την ίδια μοίρα θα έχει και ο ρωσοτουρκικός αγωγός Turkish Stream.

Οι δύο αυτοί αγωγοί που μεταφέρουν το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη θεωρούνται «απειλή» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για αυτό και η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ως «εναλλακτική» το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο μέσω Αλεξανδρούπολης και τα κοιτάσματα της Ανατ. Μεσογείου μέσω του αγωγού EastMed.

Ρωσία, Τουρκία και Γερμανία υπονομεύουν τον EastMed, η κάθε χώρα για τα δικά της συμφέροντα, τα οποία «συναντιούνται» σε αυτή την εναντίωση.

Μόνο εάν η Τουρκία «καταλάβει» μέρος της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο η Γερμανία θα είναι σύμφωνη με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών, γιατί φιλοδοξεί πίσω από την Τουρκία να είναι η ίδια.

Υπάρχει όμως ποτέ περίπτωση οι Αμερικανοί να εκχωρήσουν έλεγχο ενεργειακών πηγών στη Γερμανία;

Εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης μας έβαλαν οι Γερμανοί στα μνημόνια. Ήθελαν να μας χρεοκοπήσουν για να μας αρπάξουν τα κοιτάσματα.

Μετά όμως εμείς έξυπνα -επί Αλέξη Τσίπρα- στραφήκαμε προς τις ΗΠΑ.

Τώρα οι Αμερικανοί αποφάσισαν να παρέμβουν δυναμικά σε όλα τα μέτωπα. Και ο κάθε παίκτης επιλέγει στρατόπεδο. Ο Ερντογάν φαίνεται να επέλεξε.

Η Ελλάδα θέλει δεν θέλει θα συνταχθεί με τα ναυτικά έθνη της Δύσης και φιλογερμανική ηγεσία στη χώρα δεν θα επιβιώσει, όπως και στο παρελθόν όταν τη λύση έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Άγκυρα: