Μήνυμα των Τούρκων – Κάνουν στόχο τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού ΝαυτικούΜήνυμα των Τούρκων για τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με βίντεο από βομβαρδισμούς των τουρκικών drones σε στόχους επιφανείας.

Στο βίντεο φαίνεται ένα τουρκικό drone Bayraktar να καταστρέφει στόχο επιφανείας στην θάλασσα, κατά την διάρκεια άσκησης.

Στόχοι για τα τουρκικά Bayraktar θα γίνουν οι αμερικανικές MMSC, είχε υποστηρίξει ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής στη στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας.

Η ενδιάμεση λύση είναι το λεπτό σημείο στην διαπραγμάτευση για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά το ουσιαστικό θέμα είναι να κάνουν στην Ελλάδα οι φρεγάτες που θα αγοράσει.

Οι Αμερικανοί δεν δίνουν τα υπερ-πλοία Arleigh Burke μέχρι να κατασκευαστούν οι τέσσερις αμερικανικές MMSC ενώ οι Γάλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως του διαδικτύου, στην πρόταση για τις γαλλικές Belh@rra (σ.σ. δύο ή τέσσερις), δίνουν και δύο φρεγάτες La Fayette ως πλοία ενδιάμεσης λύσης με Aster-15, με βεληνεκές 30χλμ.

Δεν είναι λογικό να ζητάμε τα αμερικανικά υπερ-αντιτορπιλικά Αrleigh Burke ως προϋπόθεση για να αγοράσουμε τις αμερικανικές MMSC, ανέφερε ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων, μιλώντας στο Alert TV, γιατί όπως είπε «είναι σαν να αγοράζεις φιατάκι και να ζητάς (σ.σ. μέχρι να στο φέρουν) να νοικιάσεις μία μεταχειρισμένη Porsche».

Οι αμερικανικές φρεγάτες MMSC που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζονται ως η επικρατέστερη επιλογή (σ.σ. δεν ισχύει αυτό) «κάνουν μόνο για παράκτιο πόλεμο, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτες στα τουρκικά drones», τόνισε ο κ. Γρίβας.

Ο… έρωτας ήταν κεραυνοβόλος αφού μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Και μην ξεχνάμε την επίθεση αγάπης της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το SkyRanger-30 με το οποίο η Γερμανία θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος στην αντιμετώπιση απειλών από τον αέρα.

Μάλιστα ο νέος τηλεχειριζόμενος πυργίσκος μπορεί να τοποθετηθεί στα μεγαλύτερα τεθωρακισμένα οχήματα με τροχούς 6 × 6, και προφανώς σε τροχούς 8 × 8.

Ο αισθητήρας ανίχνευσης που υιοθετήθηκε στο Skyranger 30 είναι το ολοκαίνουργιο SES band AESA Multi-Mission Radar.

Το S-band παρέχει εύρος ανίχνευσης περίπου 20 χλμ, ικανό να εντοπίσει μικρούς στόχους και να αντιμετωπίσει σύγχρονες απειλές.

Μόλις βρεθεί ο στόχος, κλειδώνεται με λέιζερ και καταστρέφεται αφού βάλεται από το KCE κανόνι του SkyRanger-30 με 16 γύρους ανά δευτερόλεπτο.

Το μυστικό των Γερμανών είναι η δυνατότητά του να βάλει και σε 85 μοίρες, καταστρέφοντας τον στόχο ακόμα και όταν αυτός βρίσκεται σε πορεία κατάδυσης στον στόχο του.

Οι Γερμανοί στοχεύουν μέχρι το τέλος τους να προσθέσουν στο SkyRanger-30 και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου για να πλήττουν τα εχθρικά UAV, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του και θα είναι έτοιμο για πιθανές παραγγελίες.
ΠΗΓΗ