Τουρκία: Φτώχεια & τρέλα του μεγαλείου



Η σημερινή Τουρκία βαδίζει χέρι-χέρι με μια μεγάλη φτώχεια που πλήττει ευρύτατα λαϊκά στρώματα της τουρκικής κοινωνίας, μαζί με την τρέλα του μεγαλείου από την οποία εμπνέεται η ισλαμική και φασιστή εξουσία της.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτελεί στις μέρες μας μια πραγματική απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου αλλά και μια πραγματική απειλή για την ίδια την Τουρκία. 

Αν και γεννημένος - μεγαλωμένος στις φτωχογειτονιές του Κασίμ Πασά της Πόλης, ζει σε ένα παλάτι χιλίων δωματίων και ετοιμάζει ένα ακόμα, θερινό αυτή τη φορά, τριακοσίων δωματίων στον κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας. Βουτηγμένος στην διαφθορά μέχρι τον λαιμό, μαζί με ολόκληρη την οικογένεια του, χρησιμοποιεί την έννοια της «Δημοκρατίας» τόσο, όσο την χρειάζεται ώστε να την επικαλείται όποτε θέλει.

Η μεγάλη δύναμη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  φρικιαστικού ψυχοπαθή  κατά τον διάσημο Τούρκο μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ (5/11/2020), βρίσκεται στον σχεδόν καθημερινό, πληθωρικό του λόγο. Παθιάζει και μαγνητίζει πλήθη φτωχών, αμόρφωτων αλλά πιστών μουσουλμάνων ανακατεύοντας επιδέξια λόγια και παραβολές από το κοράνι, λόγια του δρόμου, παραμύθια οθωμανικής ιστορίας και τακτικές κατάρες εναντίον...

Διαβάστε όλο το άρθρο:


ΤΟΥΡΚΙΑ Φτώχεια Τρέλα Μεγαλ... by enoplos.gr