Τούρκος αναλυτής: "Έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα υπενθύμιση δύναμης του τουρκικού στρατού και στόλου"



Ο Αμπντουλλάχ Αγάρ-καθηγητής πανεπιστημίου του Μπαχτσεσεχίρ (ξέρετε εκεί όπου έχει και το κέντρο ερευνών και ο Γιαϊτζί…) , περιγράφει πως η άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα 2021” έγινε διότι “‘Επρεπε για μία ακόμη φορά, να τους γίνει υπενθύμιση της ισχύος του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως και της δύναμης και των ικανοτήτων του τουρκικού στρατού και στόλου” (τελευταία παράγραφος)

“Τώρα η Ελλάδα για να ανατρέψει τις ισορροπίες στο Αιγαίο υπέρ της, καταβάλλει μια προσπάθεια με φιλόδοξο αποτέλεσμα

Αυτό δεν στηρίζεται σε δίκαιη αιτία . Στο Αιγαίο, επιδιώκει και παίζει μια σειρά από παιχνίδια που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες εντάσεις και αστάθεια. Σχετικά με αυτά, αγοράζει υποβρύχια τύπου 214 και προσπαθεί με αυτά να κάνει μεγάλη επίδειξη προς την Τουρκία.

Από την άλλη επιδιώκει να πάρει τέσσερις νέες φρεγάτες. Προσπαθεί να αγοράσει μια σειρά από όπλα από το Ισραήλ. Όπως η αξιολόγηση για ενοικίαση ΜΕΑ, οπλισμένων ΜΕΑ. Από την άλλη αγοράζει τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale. Προσπαθούν να στήσουν μια επιθετική δύναμη, μια δύναμη επίθεσης.

Τώρα σε αυτά έπρεπε να ειπωθεί κάτι . Δηλαδή έπρεπε για μία ακόμη φορά, να τους γίνει υπενθύμιση της ισχύος του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως και της δύναμης και των ικανοτήτων του τουρκικού στρατού και στόλου” αποκαλύπτουν τα tourkikanea.gr