Οι Ρώσοι ''τυφλώνουν'' τους Ουκρανούς με ηλεκτρονικό πόλεμο



'Κόλαση'' στο Ντονέτσκ
Όπως αποκάλυψαν οι Ρώσοι, στις 14 Μαρτίου 2021, τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Boeing C-17A Globemaster της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ μετέφεραν 30 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar από την Τουρκία στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέπτυξαν επιβεβαιωμένα πέντε συστοιχίες πυραύλων S-300V1 στη γραμμή οριοθέτησης στο Ντονένσκ.

Στο Κίεβο, παρέλαβαν επίσης παρτίδα αμερικανικών φορητών πυραύλων  ATGM FGM-148 Javelin ("Javelin") κατά του στρατού της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής.

Αυτό έγινε λόγω φόβου για πιθανή χρήση από τη Ρωσία μαχητικών αεροσκαφών, σε περίπτωση έναρξης στρατιωτικής σύγκρουσης από το Κίεβο εναντίον των Ρωσόφωνων.

Την ίδια περίοδο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν και νέα τρομερά πλέον προβλήματα λόγω των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία "τυφλώνουν" όλες τις επικοινωνιακές δραστηριότητες τους, ενώ μπλοκάρουν και τις πτήσεις drone.

Τα ρωσικά συστήματα έδωσαν ένα σοβαρό πλήγμα στις δυνάμεις της Ουκρανίας που αναπτύχθηκαν στο Ντονέτσκ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις επικοινωνίες των μονάδων, τη διεξαγωγή αναγνώρισης της περιοχής κ.λπ., αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Πληροφορίες για το θέμα αυτό ανακοινώθηκαν από το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας, το οποίο τόνισε ότι οι δυνάμεις του δέχθηκαν ισχυρές παρεμβολές από ρωσικά συστήματα αρκετά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ρωσία.

«Ρωσικοί ηλεκτρονικοί σταθμοί λειτουργούν ήδη όμως και στο Ντονέτσκ. Πανίσχυρες μονάδες του ρωσικού στρατού βρίσκονται στα σύνορα με το Ντονέτσκ, οι οποίες κατέχουν βαρύ εξοπλισμό, πυραύλους και πυροβολικό", ανέφερε σε συνέντευξη σε ουκρανική εφημερίδα εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Ουκρανίας.

Την ίδια περίοδο συνεχίζεται η ξένη στρατιωτική βοήθεια να συρρέει στην Ουκρανία.

Φαίνεται ότι οι κατηγορίες των ουκρανικών αρχών για τις ρωσόφωνες δημοκρατίες, ως παγκόσμιο πρόβλημα βρίσκουν διεθνή υποστήριξη, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

"Ωστόσο, εάν για τα ξένα κράτη οι Ρωσόφωνοι είναι "αυτονομιστές και τρομοκράτες", τότε για τη Ρωσία είναι πολίτες της και η παράδοσή τους καθίσταται απλώς αδύνατη.

Επίσης έχουμε και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι ένας πονηρός παίκτης. Αφενός, χαμογελά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στα εγκαίνια του έργου κατασκευής του Akkuyu, αλλά από την άλλη πλευρά, συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία.

Αυτό το διπλό παιχνίδι δίνει στους Τούρκους την ευκαιρία να επιβάλλουν την ατζέντα τους στην Κριμαία.
Μας φτύνουν στο πρόσωπο, αλλά συνεχίζουμε να χαμογελάμε και να λέμε ότι είναι απλώς βροχή. Δυστυχώς, αυτή η προσέγγιση είναι καταστροφική”, αναφέρει εξοργισμένος Ρώσος αμυντικός αναλυτής.

Η Τουρκία, με τη βοήθεια του Κατάρ και της δύσης, συνεχίζει να ενισχύει την ουκρανική στρατιωτική μηχανή, η οποία πρόκειται να επιτεθεί  στο Ντονέσνκ στο εγγύς μέλλον.

Δεν είναι μυστικό επίσης ότι Τουρκία και Κατάρ έχουν συμφωνήσει και για το πρόβλημα της Λιβύης. Η Άγκυρα παρείχε όπλα και μισθοφόρους στην κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη, και το Κατάρ τα χρηματοδότησε.

ΟΙ Τούρκοι όπως έχει αναφερθεί έχουν στείλει στην Ουκρανία όπλα, ή ακόμα και μισθοφόρους.Η Τουρκία χρησιμοποίησε τις μαριονέτες της και συνεχίζει τώρα  να κάνει στην Ουκρανία ότι έκανε στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

"Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Ρωσία κατέλαβε άδικα την Κριμαία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1783 και αυτά τα εδάφη θα πρέπει να επιστραφούν στη σύγχρονη Τουρκία, η οποία αποτελεί συνέχεια της αυτοκρατορίας.

Επίσης μια αντιπροσωπεία υψηλού στρατιωτικού επιπέδου από την Βρετανία επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουκρανία.

Οι Βρετανοί στρατιωτικοί αρνήθηκαν να πλησιάσουν την πρώτη γραμμή, αλλά συμμετείχαν σε μια ανασκόπηση επιτελικών σχεδίων σε μια από τις ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες”, κατέληξε ο Ρώσος ειδικός.

Επαναλαμβάνουμε χωρίς φόβο και πάθος ότι, το τι θα γίνει στην Α.Ουκρανία θα το μάθουμε σύντομα και σίγουρα όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι κάτι καλό, ειδικά αφού εμπλέκονται σοβαρά πλέον οι Τούρκοι.