Συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς - Μεγάλες ρωσικές ασκήσεις «προειδοποίησης»Πληροφορίες για συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση κατά των ρωσόφωνων δυνάμεων στον άξονα  Ντονέτσκ Λουχάνσκ και Μαριούπολη.

Βέβαια δεν υπάρχει κάποια άλλη επιβεβαίωση των ανωτέρω, ούτε και αν το Κίεβο βρίσκεται σε θέση στρατιωτικά να αναλάβει μια τέτοια επιθετική ενέργεια.

Αυτό που είναι  σίγουρο βέβαια, είναι ότι επιθυμεί την εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε μια υπόθεση που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Πάντως οι ουκρανικές ΕΔ συνεχίζουν να μεταφέρουν δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα μετέφεραν 8 αντιαεροπορικά συστήματα, 26  επιπλέον άρματα μάχης και άλλα όπλα.

Συνολικά φέρεται να έχουν μεταφέρει στην γραμμή αντιπαράθεσης 90.000 άντρες, 450 άρματα μάχης και 230 στοιχεία πυροβολικού. 

Σε μια τέτοια απευκταία  περίπτωση βέβαια, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι καταιγιστική.

Oι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται εντατικά για την περίπτωση που θα πρέπει να υπερασπιστούν τους ρωσόφωνους του Ντονμπάς από επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης.

Στο Kuban, περίπου 1.500 στρατιώτες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, με Ζώνη Ευθύνης την Ουκρανία, εκπαιδεύτηκαν σε ψυχολογικό πόλεμο και διαχείριση εμποδίων.

Οι στρατιώτες έλαβαν μέρος σε προσομοίωση παρατεταμένης μάχης.

Για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν νέες τακτικές ψυχολογικής βοήθειας κατά την διάρκεια μάχης.

Παρακολούθησαν ειδικά μαθήματα για παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένους στρατιώτες.