Έπεσε σε παγίδα Κούρδων το τουρκικό ελικόπτερο: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των νεκρών



'Από το πρωί υπήρχαν συγκρούσεις στη περιοχή με κουρδικές δυνάμεις''
Θρήνος επικρατεί στη Τουρκία. Η Άγκυρα για άλλη μία φορά έχει απώλειες, όμως και αυτή την φορά κρύβει την πραγματικότητα από τον τουρκικό λαό. 

Μετά την πανωλεθρία του Ερντογάν στο Β. Ιράκ, έρχεται και το σημερινό περιστατικό για να ''χτυπήσει'' το γόητρο του Τούρκου προέδρου!  

Το χρονικό   
 
To ελικόπτερο τύπου AS-532UL Cougar, του Στρατού Ξηράς, απογειώθηκε με προορισμό την πόλη Tatvan στην ανατολική Τουρκία, περίπου στις 13:55, ωστόσο τα ραντάρ έχασαν το στίγμα και την επαφή με το ελικόπτερο λίγο πριν τις δύο και μισή το μεσημέρι, μετά από τριάντα λεπτά δηλαδή.

Αμέσως δόθηκε εντολή σε εναέρια μέσα, όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αεροσκάφη τύπου CN-235 να σαρώσουν την ευρύτερη περιοχή. Όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, διαπιστώθηκε ότι εννέα άτομα από το πλήρωμα είχαν σκοτωθεί.  

Εμπλοκή Κούρδων  
 
Όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, "οι δυνάμεις των ανταρτών HPG και YJA Star κατέρριψαν το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή Τατουάν των Bedlî στους πρόποδες του όρους Nemrut, σκοτώνοντας 11 Τούρκους εισβολείς, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολοχαγού στρατηγού." 

Νέες μαρτυρίες 
 
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στη περιοχή από το πρωί επικρατούσαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους και Τούρκους. ''Μετά τον ήχο των συγκρούσεων ακούσαμε μία ισχυρή έκρηξη.'' 

Πρόκειται για μία σημαντική μαρτυρία, που δείχνει πως το τουρκικό ελικόπτερο έπεσε από πυρά Κούρδων.   

Στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες  
 
Ταυτόχρονα στη δημοσιότητα ήρθαν τα ονόματα και οι φωτογραφίες των Τούρκων νεκρών. Αυτά είναι των:

OSMAN ERBAŞ, ŞÜKRÜ KARADİREK, HAKAN GÜL, TAYFUN KURESH, SALİH SARIOĞLU, OMER SAND 
  
Πάντως την ίδια στιγμή, στη Τουρκία επικρατεί αναβρασμός, καθώς μέσα σε τρεις εβδομάδες, χάθηκαν 24 Τούρκοι στρατιώτες!


ΠΗΓΗ