Ισραηλινά μαχητικά συνοδεύουν βομβαρδιστικά των ΗΠΑ- Για ποιον χτυπά η καμπάνα



Δύο Αμερικανικά βομβαρδιστικά  B-52 πραγματοποίησαν μια στρατηγική πτήση, συνοδευόμενα από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, σε μια επίδειξη δύναμης «καθοριστική για τη διατήρηση της ασφάλειας των ισραηλινών και των αιθέρων της Μέσης Ανατολής», σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις  IDF.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-15 συνόδευσαν τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μέσω του εναέριου χώρου της χώρας, επιβεβαίωσε  σε ένα tweet την Κυριακή, δημοσιεύοντας μερικές σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο άσκησης.

Σε άλλα μέρη της διαδρομής, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά  συνοδεύτηκαν από αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ , σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ, αν και δεν υπήρχαν διαθέσιμες εικόνες από αυτές τις ασκήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πτήσης, τα βομβαρδιστικά  πέταξαν από τη βάση της Minot Air στη Βόρεια Ντακότα σε μια δεύτερη τέτοια ανάπτυξη υπό το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Τέτοιες πτήσεις ήταν επίσης συχνές τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως σημειώνει και το RT, τόσο ο IDF όσο και  ο αμερικανικός στρατός  δεν αναφέρθηκαν άμεσα στο Ιράν  αλλά είπαν πως οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν για να «αποτρέψουν την επιθετικότητα» και να καθησυχάσουν τους συμμάχους της «δέσμευσης των ΗΠΑ για ασφάλεια στην περιοχή».

Εν μέσω συνεχώς υψηλών εντάσεων στην περιοχή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς μίλησε ανοιχτά  για το γεγονός ότι το  Τελ Αβίβ συνεχώς να ενημερώνει τα σχέδιά του για πιθανό χτύπημα κατά των  ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων και μάλιστα έδειξε έναν χάρτη πιθανών στόχων σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο  Fox News, την οποία το κανάλι αποφάσισε να θολώσει.

Σε απάντηση στο Γκάντς, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αμίρ Χατάμι προειδοποίησε την Κυριακή ότι η Τεχεράνη θα «εξαλείψει το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα» αν το Ισραήλ προσπαθήσει ποτέ να επιτεθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία.